Egy helikopter emlékei

2017.10.14. 15:30

Katonák idézték fel az egykori szentkirályszabadjai bázist

A megszűnt MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezredre emlékeztek egykori nyugállományú katonái és a légierő jelenlegi vezetői az ezred Táborállás parkban elhelyezett emlékművénél.

Balogh Ákos

A katonai helikopteres szervezet idén ünnepelné fennállásának 59. évfordulóját, ha 2004. szeptember 30-án nem számolták volna fel az akkori haderőreform keretén belül, ez alkalomból – mint minden évben – egykori katonái és a légierő aktív vezetői megemlékezést és koszorúzást tartottak az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (Hemó), ma Városi Művelődési Központ parkjában felállított bazalt emlékoszlopnál.

A megemlékezést megtisztelte jelenlétével többek között Némedi Lajos alpolgármester, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem Főnöke, Koller József ezredes a jogutód MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka és helyettese, Rolkó Zoltán ezredes, valamint a veszprémi helyőrség katonai alakulatainak parancsnokai is.

A megemlékezésen Egy helikopter emlékei című versével elevenítette fel Nagy Miklós főtörzsőrmester, az alakulat egykori repülőtéri fénytechnikai szakaszparancsnoka az ezred és a helikopterek búcsúját, a repülőtértől, Szentkirályszabadjától, Veszprém városától és a Dunántúl, a Bakony szépséges tájaitól.

Fotó: Balogh Ákos

„Tisztelettel billentettem szárnyaim s köszöntem el / Lehet, hogy pára volt / Mi végiggördült fényszórómon, nem tudom, / De szép volt a szentkirályi bázison!” – zárult, a vers, majd a résztvevők koszorút helyeztek el az emlékoszlopnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!