Útlezárásokra kell számítani

2017.10.21. 07:00

Keddtől útfelújítások kezdődnek Pápán

Kedden megkezdődik a központi kormányzat támogatásának köszönhető 650 millió forintos pápai útfelújítási program első üteme, ami a Török Bálint, a Vásár és a Korona utca, valamint a Várkert út rekonstrukcióját tartalmazza. A munkálatokkal várhatóan december elejéig végeznek.

Polgár Tibor

Kovács Zoltán, Áldozó Tamás, Molnár István és Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője egyeztet az útfelújításokról

A jelentős beruházással kapcsolatos sajtótájékoztatón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő emlékeztetett, a kormánytól tavaly év végén belterületi utak felújítására kapott 650 millió forintot a város képviselő-testületének döntése nyomán a legforgalmasabb utak rendbetételére fordítják. Hozzáfűzte, mindez hatalmas segítséget jelent a település számára és komoly minőségbeli javulást eredményez a helyi közlekedésben, a választások után megalakuló új kormány pedig folytatni kívánja majd a pápai önkormányzat támogatását a további útrekonstrukciók terén is.

Kovács Zoltán, Áldozó Tamás, Molnár István és Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője egyeztet az útfelújításokról

– Az előttünk álló egyik legnagyobb feladat a pápai közlekedési infrastruktúra megújítása és fejlesztése – jelentette ki Áldozó Tamás polgármester. Mint mondta, ezen a 650 millió forinton túl több TOP-os projekt is ezt a célt szolgálja. A városvezető hangsúlyozta, az útfelújítások során nem a mennyiséget, hanem a minőséget helyezik előtérbe. A szóban forgó 650 millióból közel három kilométernyi út épül újjá három ütemben.

Az első etapban a Török Bálint, a Vásár és a Korona utca, valamint a Várkert út kerül sorra: 230 millió forintból kétrétegű új aszfaltot alakítanak ki a régi felmarása után, továbbá megújítják a szegélyeket, illetve elvégzik a csapadékvíz-elvezetők és az autóbusz-megállók rekonstrukcióját. Az október 24-én kezdődő munkálatok december 8-ig tartanak.

A felújítások második ütemében a Jókai utca teljes rekonstrukciója történik meg 240 millió forintból. A Március 15. tér és a Szalmavári Kovács János utca között az úttest és a parkolósáv, míg a Szalmaváritól a csókai körforgalomig mindezek mellett a járdák és a zöldterületek is megújulnak. A fennmaradó összeget a Korvin utca újjáépítésére fordítják, ez lesz a harmadik ütem. A Korvin és a Korona utca kereszteződésében körforgalmat alakítanak ki, illetve a felújítás eredményeképpen a Korvin utca részben új nyomvonalon halad majd. Áldozó Tamás elárulta, a második és a harmadik ütem beruházásai 2018 tavaszán kezdődnek el, és még a nyár előtt befejeződnek. A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell majd számítani, ezért a polgármester arra kéri az autósokat, fogadják türelemmel a helyzetet.

A Vásár utca burkolatára ráfér a felújítás Fotó: a szerző

Molnár István, a Pápai Polgármesteri Hivatal városfejlesztési osztályának vezetője elmondta, október 24. után teljes szélességében lezárják a Török Bálint utcát mintegy három hétre, a többi út esetében pedig félpályás lezárásra és forgalomirányításra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!