így kezdik a szezont

2018.02.06. 14:00

Kedvezményekkel készülnek az éttermek a torkos csütörtökre

Az idén február 15-én rendezik a torkos csütörtököt, a kezdeményezéshez a Balatoni régióból Veszprém megyében tizenkét étterem csatlakozott.

Marton Attila

Tóth Béla, Ódor Borbála, Tornai Tamás, Veres Zsolt, Pressing Zsolt és Győrffy Árpád az akcióról tartott tájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

A kedvezményeket biztosító akciót 2006-ban szervezte meg először a Magyar Turizmus Zrt., az utóbbi években azonban már országosan nem koordinálják a rendezvényt. A Balaton régióban a tavalyihoz hasonlóan idén is felkarolta a szervezési feladatokat a Balatoni Turisztikai Szolgálat. Győrffy Árpád, a torkos csütörtök Balaton régiós koordinátora elmondta, az akcióhoz ezúttal a tavalyinál több étterem csatlakozott, a tó körül 25 településről 30 vendéglátóhely vesz benne részt. A vendéglátóhelyek egy része nemcsak csütörtökön, hanem az azt megelőző és követő napokban is akciót tart. A csatlakozó vendéglátóhelyek többségénél 30-50 százalékos kedvezményt lehet igénybe venni.

Tóth Béla, Ódor Borbála, Tornai Tamás, Veres Zsolt, Pressing Zsolt és Győrffy Árpád az akcióról tartott tájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

Pressing Zsolt, egy balatonalmádi étterem tulajdonosa elmondta, a téli leállás után ezzel a rendezvénnyel kezdik meg a szezont. Tornai Tamás, egy somlói pincészet és étterem tulajdonosa úgy vélte, minél több szereplő csatlakozik, annál figyelemfelkeltőbb a kezdeményezés. Ódor Borbála, egy csopaki családi étterem vezetője elmondta, négy napig kínálják fél áron az ételeket egy szűkített étlapról. Veres Zsolt, egy balatonföldvári étterem üzemeltetője hangsúlyozta, az akció a vendégeknek és az üzemeltetőknek is jó: előbbiek jelentős kedvezmények mellett fogyaszthatnak, míg a vendéglátóhelyek új törzsvendégeket nyerhetnek meg. Tóth Béla, egy balatonakali vendéglátóhely tulajdonosa kiemelte, tizenharmadszor csatlakoznak az akcióhoz, amelyre egyedi étlappal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!