kétszer élesztették újra

2017.12.30. 15:32

Nem tudták megmenteni Szalay Gyöngyi életét

Két újraélesztést követően szállították a veszprémi kórházba Szalay Gyöngyi olimpiai bronzérmes sportolót, a Balaton Vívóklub alapító-vezetőjét, korábbi önkormányzati képviselőt – tudtuk meg Rig Lajos országgyűlési képviselőtől és Dobó Zoltán polgármestertől.

Tóth B. Zsuzsa, Horváth Gábor

Az olimpikon a december 30-i tóparti kolbásztöltő verseny díjkiosztóján lett rosszul, a helyszínen Rig Lajos országgyűlési képviselő élesztette újra, aki a sportedzővel együtt részt vett a versenyen. A mentők néhány percen belül a tópartra értek, a mentőautóban még egy alkalommal újra élesztették, majd a mentőhelikopter is a helyszínre érkezett és a veszprémi kórházba szállította Szalay Gyöngyit.

Szalay Gyöngyi a díjátadón néhány másodperccel a tragédia előtt Fotó: Benedek László

Életének 49. évében december 30-án délután elhunyt Szalay Gyöngyi tapolcai olimpikon.

Az 1996-os atlantai olimpián egyéniben bronzérmes párbajtőröző tragikusan váratlan, sokkoló halálával óriási veszteség érte a sportágat és a tapolcai sportéletet.

Szalay Gyöngyi 2017-ben alapította meg a Tapolca Vívóklubot, előtte a Balaton Vívóklubban edzősködött. Fantasztikus pályafutását remekül vitte tovább szakemberként, kiváló párbajtőrözők kerültek ki a keze közül. Elég csak Siklósi Gergelyt említeni, aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes, ma pedig már a felnőtt válogatott tagja.

A csapatban hétszeres világbajnok (ő volt az egyetlen, aki az összes vb-győztes együttesnek tagja volt 1989 és 1999 között) Szalay Gyöngyi sosem szakadt el Tapolcától, versenyzőként és edzőként is hűséges volt szülővárosához.

Rengeteg fiatal veszítette el most mesterét, nevelőedzőjét, a kiváló szakember, sportvezető pótlása a város vívóéletének eddigi legnehezebb feladata lesz.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!