dulakodás

2018.09.09. 14:55

Kezdeményezték a badacsonyi halált okozó testi sértés gyanúsítottjainak letartóztatását (frissítve)

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte annak a két férfinak a letartóztatását, akiket szeptember 8-án hajnalban elfogtak és őrizetbe vettek Badacsonyban halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Mint korábban megírtuk, 2018. szeptember 8-ára virradó éjszaka Badacsonyban két társaság tagjai között szóváltás alakult ki, mely dulakodásba torkollott és ennek során egy személy életét vesztette.

Fotó: rendőrség

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban árokba hajtottak. A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A police.hu információi szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen, akik letartóztatásának indítványozására 2018. szeptember 9-én előterjesztést tettek.

Vasárnap este megemlékezést szerveztek a tragédia helyszínén Badacsonyban, ahol mintegy százan, a fiatalember összetört rokonai, barátai, kollégái és ismerősei helyeztek el virágot, szőlőlevélre mécsest, emlékeztetve az elhunyt foglalkozására. Varga Zoltán zánkai alpolgármester, a férfi rokona arról beszélt, hogy kertészmérnök unokaöccse tizenhat hektár szőlőültetvényt művelt egyéni vállalkozóként Zánkán. Úgy mondta, nagyon szeretné megtudni, hogy mi történt szombaton hajnalban.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Maroskövi Balázs, a meghalt férfi barátja úgy fogalmazott, sokkot kaptak a hír hallatán. – Érthetetlen, felfoghatatlan, nincsenek szavak arra, ami történt – állította Balázs, aki az elhunyt férfi testvérével együtt kialakított egy kis emlékhelyet Badacsonyban, ahol a fiatalember meghalt, és vasárnap este az emlékezők oda tették virágaikat, mécseseiket. Úgy mondta, barátja dolgos ember, nagyon jó fej volt, barátságos, soha senkinek nem ártott, élete a munkájáról szólt.

FRISS: A két férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozók előterjesztést tettek a két gyanúsított letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. szeptember 10-én elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!