változások a közlekedésben

2018.02.14. 14:00

Megkezdődik a belvárosi körforgalmak építése Veszprémben

Február 19-én, hétfőn felbúgnak a gépek a megyeszékhely belvárosában, elkezdődik a kórház és az OTP közötti körforgalmak építése.

veol.hu

A veszprémi önkormányzat tájékoztatása szerint a Budapest út – Brusznyai Árpád utca – Mártírok útjai jelzőlámpás és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Mártírok útja – Kórház utcai jelzőtáblás forgalomirányítású csomópontok körforgalmú csomóponttá történő átalakítását célzó munkálatok 2018. február 19-től megkezdődnek.

Az építés első ütemében a kivitelezés a közúti- és a gyalogosforgalom kisebb zavarása, illetve akadályoztatása mellett történik. Az építés alá vont területek a közúti burkolaton kívül csak a jelenlegi zöldfelületben, illetve a gyalogjárdák helyén találhatók.

A gyalogosközlekedés akadályozása a Mindszenty–Brusznyai utca északi oldalán, a Hotel–Raiffeisen Bank épületegyüttes előtti és az OTP Bank épülete előtti gyalogjárdán történik oly módon, hogy a gyalogosközlekedés a jelenlegi szélességnél kisebb szélességben biztosított marad. A Hotel – Raiffeisen Bank épületének minden bejárata megközelíthető marad, azonban a bejáratok környezetében lévő gyalogjárdák munkaterületté válnak.

Az építés I. ütemében a kivitelezési munkák a közúti közlekedést csak kisebb mértékben zavarják. Az érintett csomópontok minden irányban járhatóak maradnak a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítás megtartása mellett. A kivitelezés során lokális szűkületekre, továbbá az építés miatti torlódásokra, lassabb haladásra azonban számítani kell.

A körforgalom látványterve

A kivitelezés megkezdésekor az érintett útszakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az építés ideje alatt folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.

(Korábbi cikkünk a közgyűlés döntéséről, látványtervekkel ITT olvasható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!