nagyágyúk küzdelme

2018.04.15. 19:37

Alilovic-parádé, Szeged-blokk: idén is a Veszprémé a Magyar Kupa!

A címvédő nyerte meg a két kézilabda-nagyágyú kupacsatáját vasárnap a debreceni Főnix-csarnokban. A Telekom Veszprém fantasztikus védekezéssel rukkolt elő a szünet után, Alilovic pedig kiváló napot fogott ki. A Szeged a második félidő közepén leblokkolt, még az emberelőnyös helyzetekkel sem tudott mit kezdeni.

Horváth Gábor

A veszprémi Gasper Marguc, Dragan Gajic, Nagy László és Blaz Blagotinsek (b-j) ünnepel a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzés után a debreceni Főnix Csarnokban 2018. április 15-én. A Telekom Veszprém 27. alkalommal nyerte meg a kupát, miután 23-21-re győzött a Szeged ellen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MOL-Pick – Telekom Vp. 21:23 (11:10)

Debrecen, 6000 néző. V.: Herczeg, Südi. MOL-Pick Szeged: Sego – Sostaric, Srsen 2, Skube 2, BÁNHIDI 3, BODÓ 4, Kallman 2. Csere: Thiagus 1, GABER 1, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 4 (4), Blazevic, Zubai, Balogh 1. Edző: Juan Carlos Pastor. Telekom Veszprém: ALILOVIC – Marguc 1, SULIC 2, NAGY 4, Schuch, Ilic, Manaskov 2. Csere: Mikler (kapus), LÉKAI 6 (1), Tönnesen 2, Blagotinsek, Jamali, NENADIC 4, Ugalde, GAJIC 2, TERZIC. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 4, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Nem volt meglepetés, a veszprémi és a szegedi szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a telt házas Főnix-csarnokba. A piros és a kék „keménymag” egymással szemben foglalt helyet, és már a kezdő dudaszó előtt igazi hangpárbajt vívott egymással a két tábor.

Hosszú támadásokkal kezdtek a felek, Srsen a hálóba lőtt, a másik oldalon viszont nem született találat. Nagy László egyenlített, majd Alilovic védett szépen. Sulic góljával már a veszprémieknél volt az előny.

Alilovic egymás után többször is hárítani tudott, hiába kerültek emberelőnybe a szegediek, nem tudtak egalizálni. Egészen a nyolcadik percig, Bánhidi törte meg csapata rossz szériáját, 2:2.

A szegedi Bodó Richárd (b) és a veszprémi Nagy László a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott mérkőzésen MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mindkét alakulat hatalmas figyelmet fordított a védekezésre, amely mögött a kapusok is kiteljesedhettek. Segónak nem volt szerencséje, védése után Manaskovhoz került a labda, a Bodó eresztett meg egy bombát. A szegediek hálóőre nem sokkal később kivédte Marguc hetesét, 3:3-ra állt a csata a 12. percben.

A folytatásban a MOL-Pick jutott ismét előnyhöz, Lékai egyenlített kétszer is, 18. perc: 5:5. Schuch megkapta második kétperces büntetését, Zsitnyikov használta ki a lehetőséget. Ismét Lékai válaszolt, Thiagus pedig mehetett a kispadra pihenni.

Bánhidi-Marguc gólváltás volt soron, nem engedték el egymást a felek, 21. perc: 7:7. Aztán Gaber gólját és Sigurmannsson újabb értékesített hetesét követően először vezetett a MOL-Pick, 9:7. Srsen növelte tovább a különbséget, de rögtön jött a válasz, Tönnesen volt eredményes. Kétszer is. A norvég felrázta a veszprémi támadójátékot, védekezésben pedig Bodóval kakaskodott, majd Bánhidivel együtt kapott páros kiállítást.

A félidő végéhez közeledve ismét döntetlen volt az állás, Lékai hetesből talált a hálóba, 10:10. Pastor időt kért, ám együttese elrontotta támadását. Manaskov célzott pontosan, majd az utolsó másodpercben Bodó akasztott újabb nagy gólt a bakonyi hálóba. Minimális szegedi előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A második félidőben Vranjes mester pályára küldte az Ugalde, Gajic, Nenadic, Terzic négyest, a másik oldalon Zubai és Balogh volt az új ember.

Skube találatával kezdődött a játékrész, Nenadic köszönt be, aztán Balogh is feliratkozott a góllövők listájára, 13:11.

Nenadic szépített egy remek Alilovic-hárítás, majd egy jó veszprémi blokk után. A horvát kapusnak továbbra is jól ment a védés, Lékai pedig egyenlített, 37. perc: 13:13.

Blagotinseket kiállították, de még így sem tudta átjátszani a kőkemény bakonyi védekezést a MOL-Pick, amely hosszú ideje gólképtelen volt. Nagy László vezetést is szerzett a címvédőnek, 13:14.

Gajic dupláját követően kettőre nőtt a különbség (14:16), kicsit megzavarodott a Szeged, Pastor időt kért, hangosan zúgott az „Építők, építők!” rigmus.

Skube és Bodó villant, ismét egál volt a derbi, 43. perc: 16:16. Ugalde két ziccert is rontott, majd belement, Bánhidi büntette a hibákat, 17:16. Hullámzott a meccs, megint a címvédő került előnybe, 17:18.

Gasper Marguc, Dragan Gajic, Nagy László és Blaz Blagotinsek ünnepel a mérkőzés után MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sigurmannsson hetesét Mikler sem tudta hárítani, a másik oldalon Nagy szerzett elképesztő gólt, 18:19. A folytatásban Manaskov és Ugalde kapott egymás után kiállítást, ám Alilovic ziccereket védett a kettős emberhátrányban, Nenadic pedig tovább növelte az előnyt. Óriási blama volt ez a Szegednek, tíz perccel a vége előtt 18:20-at mutatott az eredményjelző.

Manaskov nem hibázott, háromra nőtt a differencia, 18:21. Kezdte bedarálni a bakonyi csapat ellenfelét, Nagy Lászlóék szigorú védekezése ellen nem találta az ellenszert a Pastor-együttes. Nenadic hizlalta négyre az előnyt (54. perc: 18:22), majd újabb Alilovic-védés következett. Hihetetlen volt, a horvát hálóőr, aki a következő szezontól a Szegedet erősíti, Kallman százszázalékos helyzeténél is hárított.

Nagy talált be, nagyon úgy tűnt, eldőlt a csata, 56. perc: 18:23. Kallman lőtte fejbe Alilovicot, majd Sigurmannsson törte meg a szegedi csendet a hetes vonalról.

Hiába, a véghajrában már csak szépíteni tudott a MOL-Pick, idén is a Veszprém hódította el a kézilabda Magyar Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!