tűzeset

2017.11.07. 20:40

Kiégett három testvér otthona Magyarpolányban

A lángok martaléka lett három testvér otthona, kedden, Magyarpolányban, az önkormányzat és Grőber József polgármester azonnal segített nekik.

A kiégett konténerház, amelyben éltek a testvérek Fotó: Önkormányzat

-Nem lehet tudni, miért gyulladt meg a kis ház, amely az otthona volt a három testvérnek, mondta az esetről érdeklődésünkre Grőber József, Magyarpolány polgármestere. Megtudtuk tőle, a testvérek együtt éltek, miután szüleik meghaltak. Nehéz sorsuk volt, és a településen a lakosság összefogásával vettek nekik egy kis konténerházat, amit aztán önkormányzati területen helyeztek el, hogy ott éljenek. Munkát is adtak nekik, az önkormányzatnál közfoglalkoztatás keretében alkalmazták őket. A településen azt tervezték, hogy később egy jelképes összegért eladják nekik a kis házat.

A kiégett konténerház, amelyben éltek a testvérek Fotó: Önkormányzat

A keddi tűz után a polgármester azonnal a helyszínre sietett, és a fedél nélkül maradt embereknek a tájházban adott éjszakára menedéket, ahol kis főzési és tisztálkodási lehetőség is található. A következő napokban terveik szerint a tűzoltó szertárban alakítanak ki nekik új otthont, ahol élhetnek tovább. Az önkormányzat, illetve a polgármester a vöröskereszttel is felvette már a kapcsolatot, hogy segítsenek a szerencsétlenül jár testvéreken, akiknek otthonuk és mindenük odalett a tűzben.

Grőber József polgármester a tűzoltó szertárnál, amelyben átmenetileg szállást kap a három szerencsétlenül járt testvér

Katasztrófavédelmi forrásból úgy tudjuk, hogy egy 25 négyzetméteres konténerházban keletkezett a tűz Magyarpolányban eddig ismeretlen okból. A lángokat az ajkai és siófoki tűzoltók oltották el, a tűzben senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!