Közös munka, közös ünnep

2018.03.26. 10:30

Kitüntetéseket adtak át Tapolca város napján

Ha együtt dolgozunk, megosztjuk egymással, amink van, akkor a célban is együtt ünnepelhetünk, álmaink valóra válnak. Erről beszélt Dobó Zoltán polgármester az újbóli várossá nyilvánítás évfordulóján rendezett Városnapi ünnepségen a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

Az elmaradt újév-köszöntő miatt Dobó Zoltán visszatekintést is nyújtott mindarról, ami érdekelheti a hallgatóságot a kultúra, a sport, a gazdaság és a közélet területén.

Tervek és eredmények

Mint elmondta, az elmúlt időszak eredményei közé tartozik az új strand sikeres megnyitása, a városi piac és vásárcsarnok Norvég Alap segítségével megvalósuló felújítása, a ravatalozó korszerűsítése. Fontos a zöldfelületek karbantartása, saját kézbe veszik az idei évtől a város karbantartását, ehhez gépeket kellett beszerezni. Folyamatosan napirenden van az egykori laktanya minél szélesebb körű hasznosítása, amely, amíg nem válik lehetőséggé, inkább terhet jelent a városnak. Most azonban kilátásban van két társasház építése is ott. Előtérben van a vállalkozásfejlesztés mellett. A közeljövőben munkába állnak a helyi tömegközlekedésben szerepet kapó autóbuszok. A polgármester szólt a helyi cégek helyzetéről, a pályázati támogatásoknak köszönhető eredményekről. Méltatta a helyi civil szervezetek tevékenységét. A tervek között szólt az idegenforgalom fejlesztésének a fontosságáról.

Paréj József a Tapolca Városért kitüntetést vehette át a hétvégi ünnepségen Dobó Zoltán polgármestertől. Több sikertörténetről beszélt a városvezető Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Vállalkozók segítségével

- Tapolcán számos vállalkozó nem rest gondolkozni, tenni, ők érdemesek a város támogatására. Ilyen segítséggel működnek sikertörténeteink, többek között a tapolcai expó, az ünnepi napok és borhét, a hadi kulturális fesztivál, a pisztrángfesztivál, a minden második alkalommal Tapolcán rendezett Ikarus-találkozó, valamint az újévi vigasságok programjai – mondta Dobó Zoltán, majd Németh Mária Anita jegyzővel, Lévai József és Kozma Henrik alpolgármesterekkel adta át a kitüntetéseket.

Átadták az elismeréseket

A Tapolca Város Díszpolgára elismerést Kovács András vehette át, a Tapolca Városért kitüntetést Hangodi László és Paréj József kapta. Az Ács János Emlékérmet Dusan Pekar vehette át, Tapolcai közművelődésért díjat kapott a Tamási Áron Művelődési Központ dolgozói közösége, Tapolcai nevelésügyért elismerést pedig Gáspár Györgyné, Zöldy Andrásné és Gál Attila. A Tapolca egyészségügyért és szociális ellátásért kitüntetést Farnady László kapta, a Tapolcai közszolgálatért elismerést a Tapolcai Városszépítő Egyesület Nő Klubja érdemelte ki. Az Év rendőre elismerést Gelencsér Olivér, az Év vállalkozása kitüntetést ifj. Mezőssy Zoltán és Végh Tamás kapta. Az ünnepségen Rig Lajos országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, Őri Jenő, Román Iván, Tóth Péter közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!