Velük nőnek fel gyermekeink

2018.06.16. 11:30

Kiváló munkájukért adtak át jutalmakat a védőnőknek Veszprémben

Elismeréseket adtak át védőnőknek a hivatás napja alkalmából tartott ünnepségen a Csolnoky Ferenc Kórházban pénteken.

Marton Attila

Munkájuk egyben hivatás is. A díjazott védőnők: Gerbel Marianna, Jungné Kaibás Ágota, Pap Péterné, Petőczné Ujszászi Diána, Endrédi Katalin, Szentesiné Gergely Mária, Illésné Bódis Márta, Lenner Lászlóné és Babos Jenőné Fotó: Pesthy Márton / Napló

Veszprém megyében 2009 óta ünneplik meg a védőnők napját a Magyar Védőnők Egyesülete Veszprém Megyei Szakosztálya és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya közös szervezésű rendezvényén.

Munkájuk egyben hivatás is. A díjazott védőnők: Gerbel Marianna, Jungné Kaibás Ágota, Pap Péterné, Petőczné Ujszászi Diána, Endrédi Katalin, Szentesiné Gergely Mária, Illésné Bódis Márta, Lenner Lászlóné és Babos Jenőné Fotó: Pesthy Márton / Napló

A Veszprém Megyei Önkormányzat a terhes- és csecsemőgondozás, valamint a családvédelem területén elért eredményei elismeréseként az Év védőnője címet adományozta Illésné Bódis Márta gógánfai területi védőnőnek. A méltatásban elhangzott, munkáját nagyfokú empátiával végzi, folyamatosan képezi magát, és méhnyakszűréseket is végez. Az egészségesen felnövő nemzedék érdekében kifejtett egészségfejlesztő tevékenységéért vehette át a megyei kormányhivatal díját Szentesiné Gergely Mária balatonfüredi járási vezető védőnő Pápai Enikő megyei tiszti főorvostól. Veszprém város elismerő oklevelét Endrédi Katalin területi védőnő kapta Porga Gyula polgármestertől. A laudációban elhangzott, magas számban látogatja a családokat és ad tanácsot, a státuszvizsgálatokat a gondozottak százszázalékos megjelenésével végzi.

Kiváló védőnő elismerést kapott Petőczné Ujszászi Diána zirci iskolavédőnő, Babos Jenőné ajkai, Gerbel Marianna alsóörsi, Jungné Kaibás Ágota márkói, Lenner Lászlóné tapolcai, Pap Péterné dákai területi védőnő.

Az ünnepségen köszöntötték a jubiláló védőnőket, és elhangzott, Pro Sanitate miniszteri elismerést vehetett át Soósné Tóth Ilona idén nyugdíjba vonult várpalotai védőnő Budapesten. A szakmai napon Schvöller Mónika, a Csolnoky Ferenc Kórház szemész szakorvosa tartott előadást.

A védőnői hivatás elismeréseként 2008-ban nyilvánította június 13-át a védőnők napjává az Országgyűlés, ugyanis ezen a napon alakult meg 1915-ben az anya- és csecsemővédelem szervezésére az Országos Stefánia Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!