bravúros mérkőzés

2018.03.18. 18:08

Komló-Telekom Veszprém: Ugalde nyolc gólig jutott

Nem kezdett jól a Telekom Veszprém, négy gólos hátrányt szedett össze, de végül így is simán nyert a Sport 36-Komló otthonában a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly / Napló

Komló-Telekom Vp.

24:32 (12:16)

Komló, 1000 néző. V.: Sport36-Komló: Granic – Gebhardt 6, Obradovic 3, Katirz, Jerkovic 1, Grünfelder 2, Markovic 6 (1). Csere: Selymes, Szabó (kapusok), Sunajko 2, Wéber, Huesmann 3, Kovács, Hoffmann 1. Edző: Kilvinger Bálint. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 5, Tönnesen 2, Lékai 3, Nilsson 3, Nenadic 2, Ugalde 8. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Schuch, Ancsin 1, Blagotinsek 2, Jamali 5, Sulic, Borzas 1 (1), Ligetvári. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/1, ill. 1/1.

Érdekes módon nem az ötödik helyen álló Komló, hanem sokkal inkább a címvédő keltett olyan benyomást, mintha meg lenne szeppenve a Baranya megyeiek otthonában. A kapus Granic bravúrjai remek alapot jelentettek a hazaiaknak, és az 5. perc végére 4:2-re elhúzott a házigazda.

A komlói szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, nem csoda, hogy kedvenceik extázisban kezdték a találkozót. A 9. percben Alilovic ugyan hárított egy hetest, de néhány pillanat múlva már 9:5-öt mutatott az eredményjelző.

Vranjes mester időt kért, egyáltalán nem volt elégedett tanítványai védekezésével. Lékai szépített, majd Marguc volt eredményes. Úgy tűnt, sikerült megakasztani a komlóiakat, akik zsinórban három támadást puskáztak el, Nilsson találatával pedig 9:8-ra alakult az állás. Alilovic Gebhardtot is megbűvölte a hétméteres vonalán.

Grünfelder törte meg a kilenc perces komlói gólcsendet, azonban Lékai azonnal reagált, aztán Marguc egyenlített (21. perc: 10:10). Blagotinsek találatával pedig már a bajnoknál volt az előny.

Gyors szélső gólokkal sikerült állandósítani a vezetést, 12:16-os állásról fordultak a csapatok.

Fotó: Penovác Károly / Napló

A szünet után a Komló négy percig nem tudta bevenni a Telekom kapuját, így tovább nőtt a különbség (12:18). A hazaiak azonban a lelkes közönség támogatását élvezve felzárkóztak (16:20).

Ugalde és Jamali igazi gólpárbajt vívott, a második játékrészben ugyanis más veszprémi a 46. percig nem talált be a komlói kapuba. Ez többek között Granic kapusnak is volt köszönhető, aki több bravúrt is bemutatott – ezt Nenandic és Marguc bánta a leginkább.

Sulic alig érkezett a pályára, ki is küldték két percre, Jerkoviccsal ütközött, akit a térdét fájlalva támogattak le a pályáról. Ancsin bombájával már 17:25-re állt a meccs, és a végjátékhoz közeledve megállapíthattuk, egyre nyílik az olló a két csapat között.

Borzas remek passzal mutatkozott be, kétszer is ügyesen szolgálta ki Nilssont (56. perc: 21:30). A végeredményt végül Borzas állította be, egy hetessel zárta le a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!