megújult kívül-belül

2018.01.08. 10:40

Korszerűbbé és mutatósabbá vált Ajka egyik tízemeletes lakóépülete

Az 1970-es években épült ház felújítása már szükségszerű volt, az önkormányzat a Di-Fel Társasházkezelővel közösen végezte el a munkát, ennek köszönhetően a lakók életkörülményei pozitív irányba változnak.

Borsos Renáta

Az új arculatú és energiahatékony tízemeletes. A lakóépület átadásán Horváth József alpolgármester tartott tájékoztatót (kis kép) Fotó: Györkös József

A közelmúltban adták át a korszerűsített Kossuth utcai tízemeletes lakóépületet. A megjelenteket Horváth József alpolgármester arról tájékoztatta, hogy eddig a 7300 társasházi épületből már több mint hatezret érintett a felújítás.

A lakóépület átadásán Horváth József alpolgármester tartott tájékoztatót

Az ünnepélyes átadáson a lakókat Johanidesz Sándor, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte. Bevezetőjében elmondta, hogy a panelprogram megvalósulását az önkormányzat támogatta, annak ellenére, hogy központi támogatást nem kaptak rá. A megújult épület nemcsak külső megjelenésében változott, hanem, a korszerűsítési munkálatoknak köszönhetően energiahatékony is lett, aminek eredményét az ott lakók a fűtésszámlájukon látják majd.

Az alpolgármester megjegyezte, hogy ez az épület az első, amelyet a társasházkezelővel közösen újított fel az önkormányzat. A munkálatok során megvalósult a homlokzat, a tető és a lábazat szigetelése, valamint korszerűsítették a fűtésrendszert, és a nyílászárókat is kicserélték. Az alpolgármester tájékoztatójában még kifejtette, hogy a városban 2002 óta folynak a felújítási munkálatok, és a folyamat idén sem szűnik meg, hiszen tavasszal a visszamaradt épületekre is kiírják a pályázatot, hogy ott is megtörténhessen az átalakulás.

Az új arculatú és energiahatékony tízemeletes Fotó: Györkös József

Az épületátadás végén Felber Zoltán, a Di-Fel Társasházkezelő vezetője néhány mondatban a jövőt érintő pozitív irányú változásokról beszélt. Terveik szerint több Futó utcai épületet, a Sávházat és a szolgáltatóházat is felújítják majd, ezeknél a munkálatoknál ismét számítanak majd az önkormányzat partnerségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!