mire készülhetett?

2017.10.13. 17:30

Lőszerarzenált találtak egy hajmáskéri férfinál

A veszprémi rendőrök egy 42 éves hajmáskéri férfi lakásából több lőfegyveralkatrészt és nagy mennyiségű lőszert foglaltak le, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

A nyomozók 2017. október 12-én a 42 éves hajmáskéri férfi lakásban és pincéjében tartottak házkutatást, ahol légfegyvereken kívül puskacsöveket, fegyverfődarabokat és házi készítésű fegyvercsöveket, valamint több mint 100 darab különböző lőszert, gépkarabélyt, pisztolyt, vadászfegyvert, kispuskát találtak és foglaltak le.

Fotó: rendőrség

 

A férfi a lőszerek tartásához nem rendelkezett engedéllyel, ezért a rendőrök elfogását és előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

A hajmáskéri lakos ellen – szabadlábon hagyása mellett – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon Kérdésünkre, hogy a férfi miért tartott magánál ennyi lőszert, a sajtóreferens azt mondta, ennek indítékát vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!