karácsonyi csoda

2017.12.01. 15:30

Már folynak a munkálatok – Ünnepi díszbe öltözik Pápa!

Idén újabb elemekkel bővült a Fő tér ünnepi világítása, emellett a csatolt településeken is kandeláberdíszeket helyeztek el – tudtuk meg Bakó Istvántól, a helyi városgondnokság vezetőjétől.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina

A tavalyi évben már nemcsak a Kossuth utcát, hanem a Fő teret is ünnepi fények díszítették: a Nagytemplom előtti két nagy kandeláberen angyalszárny motívumokat helyeztek el a városgondnokság munkatársai. Emellett félkörívben 11 oszlopot pergamen formájú kandeláberdíszekkel láttak el, a téren található kis fákat pedig fénylő füzérrel díszítették.

Fotó: Polgár Bettina

Idén ismét újabb elemekkel gyarapodott a Fő téri díszkivilágítás. – A Nagytemplom bal oldalán további három kandelábert láttunk el a tavalyival megegyező mintával, akárcsak a közöttük lévő fákat. Továbbá újdonságként a csatolt településeken, Tapolcafőn, Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon kialakítottunk öt csatlakozási pontot, melyek közül háromra kandeláberdíszt raktunk fel. A jövő évben ezt is szeretnénk bővíteni – fejtette ki Bakó István. Hozzáfűzte, emellett ünnepi fények díszítik a Márton István utcát és a Szent László utca elejét is.

Fotó: Polgár Bettina

Mint mondta, emellett a következő évi terveik között szerepel, hogy a Fő téren a Szent István út irányába további kandeláberdíszeket helyeznek el, illetve ezen a részen is fényfüzérek díszítik majd a fákat.

Az ünnepi díszkivilágítás főpróbáját november 29-én, szerdán tartották. Mivel mindent rendben találtak, így a csatolt településeken már december elsején, pénteken felvillannak a fények, a Fő téren pedig december harmadikán, vasárnap lesz először látható a világító díszítés. Ezen a napon a legtöbb elemet már 16.16-kor a közvilágítással együtt bekapcsolják.

Fotó: Polgár Bettina

Bakó István elmondta, november 28-án, kedden felállították a mintegy tíz méter magas ezüstfenyőt a Fő téren, melyet lakossági felajánlás útján kapott a város. Az örökzöldet ez alkalommal nemcsak világítással, hanem díszítéssel is ellátják. Emellett pedig már a jövő évre nézve is akadt lelkes jelentkező, aki biztosítaná a Fő téri fát.

Fotó: Polgár Bettina

A városgondnokság vezetője megjegyezte, a betlehemnek helyet adó fa házat ugyancsak felállították. A betlehem és a koszorú díszítését pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársai végzik.

Bakó István rámutatott, idén a Fő tér ad otthont az adventi vásárnak. Az ehhez szükséges fa házak egy részét már felállították, ezt folytatják a jövő héten, illetve fedett színpadot is elhelyeznek a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!