kártérítés

2017.10.23. 10:54

Megállapodtak Palmarssonról!

A Telekom Veszprém rekordösszegű kártérítést kapott az FC Barcelonától az izlandi Aron Palmarssonért, aki így a katalán alakulatban folytathatja pályafutását.

B. Virág Rita

A klub tájékoztatása szerint lezárultak a tárgyalások az FC Barcelonával. Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a szezon első edzése előtt Aron Palmarsson SMS-ben értesítette Ljubomir Vranjes vezetőedzőt arról, hogy nem kíván részt venni a felkészülésen és hazautazik Izlandra.

Ez súlyos szerződésszegésnek bizonyult, amiért nemcsak felbontotta a veszprémi egyesület Palmarsson kontraktusát, hanem fegyelmi eljárást is kezdeményezett ellene. Úgy tudjuk, a Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága már többször kitűzte a tárgyalást Palmarsson ügyében, ám a bakonyi egylet kérésére (mivel tárgyalásban állt a Barcelonával) rendre elhalasztották azt – legutóbb október 17-ére várták a feleket.

„Mivel Aron Pálmarssont 2018. július 1-től amúgy is az FC Barcelonához kötötte a szerződése, David Barrufet Bofill úr jelezte, hogy – eltekintve attól a ténytől, hogy mélységesen elítélik a játékos magatartását – a klubjuk hajlandó lenne Aron Pálmarsson helyett kártérítést fizetni a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, amennyiben utóbbi hozzájárul ahhoz, hogy a játékos még ebben az idényben pályára léphessen a katalán csapat színeiben.” – adta hírül a Telekom Veszprém.

Aron Palmarsson tehetségét, képességeit elismerve a Telekom Veszprém hajlandó volt tárgyalásokat folytatni a katalán egyesülettel. Úgy tudni, rekordösszegű kártérítést fizetett a Barcelona az izlandiért, ám mivel a kivásárlásról szóló szerződés titkos, így csak találgatni lehet, valójában mekkora összegről van szó. Mindenesetre a veszprémi klub azt írta, jóval magasabb összegről van szó, mint amiről a médiában írtak: legutóbb 700 ezer és 1 millió euró közti összeget említettek a spanyol lapok.

A megállapodás értelmében Palmarsson már ebben a szezonban pályára léphet az FC Barcelona színeiben, sőt, akár már a Bajnokok Ligája hatodik fordulójában is szerephez juthat. A katalán csapat november 4-én a PPD Zagreb együttesét fogadja.

Az ügyhöz hozzátartozik még, hogy Aron Palmarsson állítólag elismerte, mekkorát hibázott és milyen meggondolatlan volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!