új életet akartak kezdeni

2018.09.30. 20:39

Megemlékeztek a várpalotai tragédia áldozatairól

Örökre szívünkben maradnak, mindenki szerette őket, mélységesen megrázott minket ez a tragédia – ezt mondta egyebek között Nagy Tamás, a vasárnap esti megemlékezés szervezője, az elhunytak szomszédja.

Kovács Erika

Nagy Tamás, a megemlékezés szervezője, Enikőék szomszédja gyertyát gyújt a háznál

Fotó: Kovács Erika/Napló

A háznál, ahol a nő és kisfia lakott, megrendült rokonok, ismerősök, barátok gyertyát gyújtottak a csinos nő és gyönyörű gyermeke fotójánál. Tamás szerint Enikő, a szomszédja nagyon jó anya volt, sokat játszott kisfiával. A gyermek szerette az állatokat, szívesen ment át Tamásékhoz, hogy ráülhessen a pónilóra. Utolsó emléke róluk, amikor Enikő hintáztatta a kisfiát és homokozott vele. Tamás a gyanúsítottról kiemelte, amikor találkoztak, nem köszönt vissza neki, és úgy tudja, egy székesfehérvári gyárban csoportvezetőként dolgozott.

Nagy Tamás, a megemlékezés szervezője, Enikőék szomszédja gyertyát gyújt a háznál
Fotó: Kovács Erika/Napló

A szomszédok elmondták, tudomásuk szerint a fiatal nőé volt a ház, aki fiával, párjával úgy másfél éve költözött ide. A házban a korábbi tulajdonos és annak párja találta meg az elhunytakat szeptember 28-án, pénteken. Azért utaztak oda, mert meg akarták venni a házat a nőtől, amiről már meg is egyeztek. Enikő új életet akart kezdeni kisfia édesapjával annak lakóhelyén, a Komárom-Esztergom megyei Mocsán, ahol már gyermekével együtt ő is lakott, és szeptember 27-én, csütörtökön csomagolni érkezett vissza.

Az elhunytakra a ház korábbi tulajdonosa és annak párja talált rá, a kisfiúra az édesanyjától távolabbi szobában, ahová az emberek szerint a gyermek bemenekült. – Mindkettőt brutális kegyetlenséggel ölték meg, fogalmaztak a szomszédok, akik semmit nem hallottak a történtekből.

Kerepesi Ildikó, a boltos, akinek boldogan beszélt Enikő arról, hogy új életet kezd
Fotó: Kovács Erika/Napló

- Karján a gyönyörű kisfiúval boldogan beszélt nekem szeptember 26-án, szerdán Enikő, hogy nemsokára párjával, kisfia apjával együtt Mocsára, annak szüleihez költöznek, később pedig ott, külön házba – idézte fel az elhunyt nővel kapcsolatos utolsó emlékét Kerepesi Ildikó, a közeli bolt dolgozója. – Erre a borzasztó tragédia miatt már sajnos nem kerülhet sor – tette hozzá sírva.

(A várpalotai Baglyas-hegyen történt kettős gyilkosságról ITT olvashatnak részletesebben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!