Virágos Magyarországért

2018.05.20. 11:30

Megszépült a veszprémi Kálvin János park

Egynyári virágok elültetésével folytatódott a város virágosítása szombaton a Kálvin János parkban.

Marton Attila

Tavaly Lajoskomárom mellett Veszprém nyerte el a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny fődíját, amellyel a város kivívta a jogot, hogy képviselje az országot a nemzetközi Entente Florale Europe megmérettetésen idén. Az elmúlt hetekben városszerte számos zöldfelületen ültettek el virágokat a versenyre való felkészülés jegyében.

 

A virágosítás szombaton a Kálvin János parkban folytatódott több mint száz egynyári virág elültetésével. A munkában Brányi Mária alpolgármester, a VKSZ Zrt. több munkatársa, a református gyülekezet és a Lokálpatrióták Egyesülete több tagja is részt vett. Az ültetést a tavaly elindított Városom Veszprém program részeként hajtották végre, az elültetett virágok többsége magánkertekből, felajánlásként érkezett.

A Kálvin János parkban lévő kertrészt a református gyülekezet hozta létre 2009-ben, fenntartása önkéntesek segítségével történik, mondta el Haluza János. A templom melletti zöldfelületet a gyülekezet tagjai mellett a balatonfűzfői Öveges iskola tanulói gondozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!