minden helyi lakos javára szolgál

2018.02.09. 10:30

Megújult a vaszari iskola tornaterme

Közel másfél millió forintból felújították a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola tornatermének erősen megkopott, balesetveszélyessé vált parkettáját.

Polgár Tibor

A beruházást a fenntartó Pápai Tankerületi Központ finanszírozta saját költségvetéséből.

A felújítást a téli szünetben végezték el, a mostani ünnepélyes átadás alkalmával a házigazdák nevében Polhammerné Frend Adrienn intézményvezető-helyettes köszöntötte a szép számban egybegyűlteket. Mint mondta, a vaszari iskola és a község életében mindig fontos szerepet játszott a sport, a mozgás, erről számos szép eredmény, oklevél, serleg tanúskodik. Hozzátette, az oktatási intézmény tornatermét a diákok mellett például az óvodások, az asszonytorna és a zumbaóra résztvevői, valamint a falu focistái is rendszeresen használják, továbbá különféle programokat, rendezvényeket ugyancsak tartanak itt. Polhammerné Frend Adrienn megjegyezte, a hosszú évek alatti aktív használat során nagyon megkopott a tornaterem parkettájának lakkozása, amely így balesetveszélyessé vált, de a Pápai Tankerület Központ támogatásának köszönhetően rövid idő alatt megújulhatott.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató beszédében hangsúlyozta, a sport nemcsak nevel, hanem egységet is teremt, többek között megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, csapatban gondolkodni. Megfogalmazása szerint az iskolai mindennapos testnevelés célja a tanulók érdeklődésének felkeltése a mozgás, a sportolás iránt, illetve a személyiségük fejlesztése. – Az ember igazán csak a test és a lélek harmóniájában teljesedhet ki. Ezért is támogattuk soron kívül a vaszari tornaterem felújítását, amelyhez a tankerület közel másfél millió forintot biztosított a saját költségvetéséből – mutatott rá Egyházi Andrea, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a kivitelezőnek a gyors és minőségi munkáért.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, a vaszariak és a környékbeliek számára jelentős beruházás valósult meg, ami a legfontosabbról szól: a gyermekeikről és az ő biztonságukról. A kormánypárti politikus emlékeztetett, az utóbbi időben több tízmillió forint fejlesztési, felújítási forrást kaptak a térség iskolái, és a támogatás természetesen folytatódik a továbbiakban.

Fotó: Polgár Tibor

Varga Péter, Vaszar polgármestere is megerősítette, településük életében kiemelten fontos a sport, már több jeles sportolót adtak az országnak. A mostani tornatermi felújítással kapcsolatban pedig azt mondta, ez minden helyi lakos javára szolgál majd. Az ünnepségen zenés, táncos, verses, sportos műsorukkal közreműködtek az Ihász Gábor Általános Iskola tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!