Nézze meg galériánkat!

2017.12.05. 17:24

A Mikulás háza Borsosgyőrben van!

Kicsik és nagyok csodálják a Pápától néhány kilométerre fekvő település mikulásházát esténként, mely zenés fényjátékkal várja a karácsonyi hangulatra vágyókat.

Balogh Ákos

Táncoló Mikulás, hullócsillag, világító rénszarvas szán, világító fenyőfák, szinte a végtelenségig lehetne sorolni azt a töménytelen mennyiségű világító berendezést, amit egy borsosgyőri család a házukra és udvarukra telepített, ezzel varázsolva mesebeli mikulásházat otthonukból, a környéken élők nagy örömére.

Szinte folyamatosan érkeznek a látogatók, öt-tíz percenként megáll egy-egy autó, hogy megcsodálják az épületet, melynek egyik ablakában néha fel-feltűnik a télapó, tesz-vesz kicsit, kiinteget, majd elsétál. Mindez a digitális technika csodája, ennek ellenére elvarázsolja a kicsik mellett a felnőtteket is, ahogy a többi díszítés is, melyek ünnepi nótákra folyamatosan villognak, változtatják fényüket délután fél öttől egészen este fél tízig.

 

A kerítésen elhelyezett tájékoztató szerint a látványt pénzadománnyal köszönhetjük meg, amit állatmenhelyek segítésére szánnak a mikulásház készítői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!