Mikulás-vonatozás

2017.12.03. 18:34

A Mikulással vonatoztak az ajkai gyerekek

Harmadik alkalommal hívta a kisgyermekeket Mikulás-vonatozásra az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége.

Tisler Anna

Megérkezett a Mikulás-vonat Csingerbe Fotó: Tisler Anna

A Civil Házban december másodikán közel 200, többségében óvodás gyermek vett részt az alkotó foglalkozáson, majd tett meg egy kört a belvárosban a Mikulás-vonaton. A szervezők zsíros kenyérrel, lekváros kaláccsal, almával, szaloncukorral és teával kínáltak mindenkit.

Megérkezett a Mikulás-vonat Csingerbe Fotó: Tisler Anna

A vendéglátást az Üveges és a Diabetesz klub tagjai vállalták. Heizer Ferenc, a szövetség elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a ház munkatársai, Benczikné Szalai Julianna és Fábián Sándorné sokat dolgoztak azért, hogy minden rendben legyen, a polgárőrök biztosították a rendezvényt, a vonat kifordulásakor irányították a forgalmat. Segítettek a Sárkánytűz szerepjátszó csoport tagjai is. A vonat Bakonyjákóról érkezett, és már az idén lefoglalták a jövő évre is az időpontot. A vonatozás és a programok ingyenesek voltak, a költségeket a szövetség fedezte.Miután a városi program véget ért, a vonat elindult a külvárosba, hogy Gerencsér Hilda, a településrész önkormányzati képviselője támogatásával meglepje a Csikólegelőn, Bódén és Csingerben élő gyermekeket. A csingeri közösségi ház előtt az utolsó csapat is felszállt, majd elindult a vonat a parkerdőbe. A zúzmarás fák között haladva az erdő belseje felé úgy érezték magukat a gyerekek, mintha a Mikulás lakóhelyére, a havas lappföldi tájon vezetne az útjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!