gratulálunk!

2018.01.19. 13:30

Mozaikkereső: az unoka vitte haza a főnyereményt

Kilencvenhat évesen nyerte meg lapcsoportunk mozaikkereső játékának fődíját a bodajki Nemes Ferenc, aki csütörtökön vette át a többmilliós autót.

Budai Dávid

Nemes Ferenc, a boldog nyertes, Zsoldos Zsolt, az autószalon vezető értékesítője és Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője a nyereményautó mellett Fotó: Nagy Jácint

Szombathelyen vette át az autót a karácsonyi mozaikkereső 96 esztendős nyertese, Nemes Ferenc. Az 5,6 millió forint értékű Renault Capture kocsit Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője adta át csütörtökön délután a Renault Baumgartner kereskedésben. Azért ő, mert a Bodajkon élő nyertes a Fejér megyei Hírlap mozaikjait gyűjtötte össze és küldte be, hogy aztán a minden eddigi rekordot megdöntő több mint 35 ezer beérkezett szelvény közül éppen az övét húzzák ki.

Nemes Ferenc, a boldog nyertes, Zsoldos Zsolt, az autószalon vezető értékesítője és Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője a nyereményautó mellett Fotó: Nagy Jácint

- Ki gondolta volna, ez nagyon nagy szerencse. Egy fiatal hölgy hívott fel azzal, hogy nyertem, először nem is hittem el, visszakérdeztem: biztos, hogy nem téved? Azt mondta, biztos. Aztán kiderült, hogy tényleg én nyertem – mesélte Nemes Ferenc percekkel a nyereményátvétel előtt az autószalonban. – Az autó az enyém lesz, de én nem használom, mivel nincs jogosítványom.

A családban mindig akad majd valaki, aki elviszi, nekem legfeljebb a benzint kell kifizetni – mondta nevetve a csaknem 100 esztendős nyertes. Ami biztos: az autót az unoka, Nemes Róbert vezette haza, de egy fotó kedvéért először a boldog nyertes ülhetett a kormány mögé. Nemes Ferenc 1949-ben házasodott meg, de már évekkel ezelőtt megözvegyült, feleségével több mint 61 évet éltek meg együtt. Öt gyerekük született, három lány és két fiú. Tíz unokája és 13 dédunokája van. A dédunokák közül húszéves a legidősebb és három a legkisebb. A Fejér Megyei Hírlapnak évtizedek óta előfizetője, mindennap elejétől a végéig elolvassa.

A karácsonyi mozaikkereső tavaly november 20-án, tehát szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt kezdődött és december 20-án zárult. A játékban öt dunántúli újság – a Zalai Hírlap, a Vas Népe, a Napló, a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap – olvasói vehettek részt. Az ötödik alkalommal meghirdetett mozaikkeresőben csaknem kilencmillió forint értékben összesen 33 nyereményt sorsoltunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!