Pozitívak a tapasztalatok

2018.10.01. 11:30

Napló-állásbörze: remek lehetőség volt a személyes találkozásra

A Napló kiemelt feladatának tekinti, hogy saját eszközeivel segítse a megye gazdaságának fejlődését. Az egyik ilyen eszköz a már ötödik alkalommal megrendezett Napló-állásbörze.

Molnár Sándor

A JOST standjához érkezők nagyrészt a szellemi munkák iránt érdeklődtek

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hiszünk abban, hogy ez a folyamatosan sikeres rendezvény is hozzájárult ahhoz, hogy a munkanélküliség az országos átlagnál alacsonyabb szinten van a megyében. Kíváncsiak voltunk, hogy a szeptemberi börzének mik voltak a tapasztalatai, ezért megkértünk néhány résztvevőt, mondja el a véleményét.

A JOST Hungária Kft. a szokásos standdal állított ki, amelynél nemcsak a HR-es kollégáik, hanem a termelésből és a mérnökségről érkező szakembereik is jelen voltak. Velük különösen szívesen beszélgettek az érdeklődők a JOST Hungária Kft. termékeiről és tevékenységéről. – A hozzánk érkezők nagyobbrészt a szellemi munkák iránt érdeklődtek, általános adminisztratív, logisztikai, minőségbiztosítási területen – foglalta össze a börzén szerzett tapasztalatokat Fejérdi Ildikó HR-manager.

A JOST standjához érkezők nagyrészt a szellemi munkák iránt érdeklődtek Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Kevesebben voltak kíváncsiak a fizikai munkákra, bár nagyon örültünk, mert néhány karbantartó, szakképzett lakatos és CNC-s önéletrajzot is kaptunk. A következő napokban behívjuk a jelentkezőket és bízunk benne, hogy néhány munkaviszony születik majd. Egy újdonsággal is érkeztünk az állásbörzére. Eddig a JOST-nál csak férfiaknak tudtunk munkalehetőséget kínálni a termelésünkben, de olyan sokan érdeklődtek női munkalehetőség iránt is, hogy megteremtettük a hölgyek munkavégzésének a feltételeit. Kialakítottunk női mosdókat és öltözőt, így mostantól tudunk fogadni hölgyeket is. Számukra könnyebb fizikai munkát, egyszerűbb szerelést, előkészítést és alkatrész-csomagolást kínálunk. A bevállalósabbak akár targoncavezetőként vagy CNC-gépbeállítóként is dolgozhatnak, ha van megfelelő képesítésük, mi szívesen látjuk őket. Azt tapasztaltuk, hogy nyitottak a hölgyek az általunk kínált lehetőségre, jelentkeztek is néhányan fizikai munkára, sőt egyenesen lelkesek voltak – mondta a HR-manager.

Rendszeres résztvevője a Napló-állásbörzéknek a nemesvámosi MTD Hungária Kft. is, amely pozitív tapasztalatokkal zárta a kiállítást. – Az állásbörzén való részvételt mindenképpen sikeresnek értékeltük. A jelenlétünk szempontjából nagyon jó volt a pavilon elhelyezkedése, mérete, amelyet sikerült úgy kialakítanunk, hogy felkeltse az érdeklődők figyelmét. A korábbi évekhez képest kevesebb volt az álláskeresők száma, de így is sok jelentkezési lapot tudtunk befogadni, sőt van, akit már fel is vettünk. Egy ilyen esemény mindig jó lehetőséget ad arra, hogy személyes kapcsolatokat alakíthassunk ki a jelöltekkel és röviden bemutathassuk vállalatunkat, valamint aktuális ajánlatainkat – mondta el Veisz József, az MTD Hungária Kft. termelésért felelős ügyvezető igazgatója.

Az MTD Hungária Kft. rendszeres résztvevője az állásbörzének Fotó: Pesthy Márton/Napló

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese, Márki Éva elmondta, hogy az állásbörzén 104 érdeklődő látogatta meg a standjukat. A nap folyamán tájékoztatást adtak az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés alá történő ki- és bejelentkezés eljárási szabályairól. Többen érdeklődtek fennálló hátralékuk részletekben történő megfizetésének lehetőségéről. Az internetes hálózati kapcsolat lehetővé tette a folyószámla-egyeztetést, így biztosítani tudták az ügyfeleknek a megfelelő kérelemnyomtatványt a fizetési kedvezmény engedélyezéséhez.

– Tájékoztatást adtunk a foglalkoztatást elősegítő adókedvezményekről, és többen érdeklődtek a külföldön szerzett jövedelem magyarországi adózásáról, bevallási kötelezettségről. Informáltuk őket az ügyfélkapun keresztül történő ügyintézés lehetőségéről, az eSZJA-ról. A külföldön dolgozókat felvilágosítottuk a hazatéréshez kapcsolódó adókötelezettségekről (egészségügyi jogviszony rendezésének módjáról). Négy résztvevő részére nyitottunk ügyfélkaput a rendezvényen. Az állásbörze lehetőséget adott arra, hogy az álláskeresők jobban eligazodjanak az adózás világában – mondta el az adóügyi igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!