állásbörze és oktatási fórum

2018.03.13. 10:22

Lehetőség a váltásra: lezajlott a IV. Napló Állásbörze

Kedden délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit az Állásbörze, de az érdeklődők és kiállítók lelkesedése a déli órákban is kitart.

Horváth Virág

IV NAPLÓ Állásbörze és oktatási fórum a Veszprém Arénában.

A IV. Napló Állásbörze, ahogyan arról már korábban is írtunk, oktatási fórummal kiegészülve nyitotta meg kapuit március 13-án, kedden a Veszprém Arénában.

Kázmér Judit, a Mediaworks PR- és marketingigazgatója nyitotta meg az állásbörzét. A háttérben Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott

A résztvevők elmondták, jó ötletnek tartják, hogy az oktatás is megjelenik a börzén, hiszen sokan még nem csak álommunkájukat, hanem a nekik való szakmát sem találták meg. A munkaerőpiacon való elhelyezkedés kihagyhatatlan bástyája az oktatás, a megfelelő továbbképzés, hogy a fiatalok elérhessék vágyott munkahelyüket.

Ez a fordulat az Állásbörze történetében is fordulópont, hiszen rengeteg fiatal, diák vagy pályakezdő is megszólítva érezte magát, így az ide kilátogatók között az egészen fiatal középiskolás generációtól a másoddiplomára vágyókon keresztül az idősebb korosztály is megtalálható.

Kázmér Judit az állásbörze megnyitóbeszédében elmondta, bár az interneten számtalan állásajánlatot lehet találni, vannak, akik jobban boldogulnak személyesen. Erre a koncepcióra épül a Napló Állásbörze.  Az Állásbörze megszervezése nem csupán rendezvényszervezés, mert a sikerességhez a kereseti oldal mellett a kínálati oldalt is be kellett csalogatnunk.

Ebben kiváló partnerünk volt, és ezúton is köszönjük Veszprém város önkormányzatának a segítséget. Közel 50 kiállítót köszönthetünk itt a  400 négyzetméteres csarnok placcán.

Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy a cégek személyesen is bemutatkozhassanak a potenciális munkavállalóknak. És vannak olyan cégek, akik az Állásbörzén való megjelenésüket kiterjesztik, és nyílt napot tartanak az álláskeresőknek. Ez nem újdonság, hogy ma nehezebb jó munkaerőt találni, mint évekkel ezelőtt, és ez érződik azon is, hogy az érdeklődők itt  a mai napon is több ezer álláslehetőség közül válogathatnak.

A mennyiség mellett a  választék is igen nagy. Vannak jelen kis-közép-nagyvállalatok, de képviselteti magát a honvédség, a rendőrség is, akik életpályamodellt nyújthatnak a jelentkezőknek.

A kiállítók között találkozhatunk a kormányhivatallal, illetve részt vesz a Csolnoky Ferenc Kórház, hiszen az intézmény számára folyamatos kihívást jelent, hogy az egészségügyi ellátórendszer fejlődésével humánerőforrás utánpótlásban is lépést tudjon tartani. Rendezvényünkön az aktív keresők mellett, azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, nem a számukra megfelelő pozícióban dolgoznak, vagy új lehetőséget, és leendő hivatást keresnek. Jelen vannak oktatási cégek, a Pannon Egyetem, a Szakképzési Centrum, és nem is egy középiskola tisztelt meg bennünket a jelenlétükkel.

Mi szervezők igyekeztünk mindent jól előkészíteni, a siker érdekében, a jó hangulat érdekében, ennek égisze alatt ki is adtuk újra az Állásbörze magazint, a standunkon kereshetik. Érdemes megnézni a rendezvény aloldalát (veol.hu/allasborze), hiszen kiállítóinkról érdekes információkat és állásajánlatokat is találhatnak rajta.

A beharangozó kampányban szorosan együtt működtünk, és köszönet érte, a Méz Rádióval és Veszprém TV-vel, és van egy nagy újdonság, hogy a Napló anyavállalata, a Mediaworks Hungary Zrt. is képviselteti magát, a Napló standja mellett. Mégpedig azért, mert számos veszprémi álláslehetőséget hoztunk el, a karriermagazinunkban, úgyhogy érdemes látogatni a Mediaworks standot is.

Küldetésünk az, mint évek óta már, a magunk, a megyei lap eszközeivel segítjük megyei életet, a megyei gazdaságot, a sikeres jövőt. És meg kell mondjam, csak gratulálni tudok a megyei vezetőknek, mert idefelé jövet csakúgy suhantam a várpalotai elkerülőn,  tényleg nagyon szépen fejlődik a megye.

Végül kívánom Önöknek, résztvevőknek, kiállítóknak, látogatóknak, hogy egy nagyon kellemes, és eredményes napjuk legyen itt a IV. Napló Állásbörzén – fejezte be beszédét Kázmér Judit,   a Mediaworks PR- és marketingigazgatója.

A IV. Napló Állásbörze és Oktatási Fórum állófogadásán Ovádi Péter, képviselőjelölt valamint Ódor Péter a Napló képviseletéven köszöntötte az egybegyűlteket. Ódor Péter elmondta, a Napló úgy tekinti, hogy részese az emberek életének, a gazdaságnak, a munkának, ezért ilyen, és ehhez hasonló rendezvényeket fogunk még a közeljövőben is szervezni. Kívánom mindenkinek az ebéd előtt, hogy legyen olyan a napja,  amilyennek elképzelte,  amilyennek szeretné, és még több egymásra találást, kívánom, hogy még többet találkozzunk.

Majd átadta a szót Ovádi Péternek, aki szintén szeretettel köszönte a megjelenteket. Elmondta, végigjárta a standokat polgármester úrral, és látta, hogy kiállítókban nincs hiány. Már csak az a kérdés- mondta-, hogy mennyi munkakereső lesz, hiszen azzal büszkélkedhetünk itt Veszprémben, hogy 1,6 százalék alatt van a munkanélküliség, ami a politikának egy nagyon jó hír, a munkáltatók nem tudom, ezzel a számmal hogy vannak, de én azt kívánom a végére,  hogy minél több kereslet-kínálat találkozzon a  mai napon.

Fiatalokat kérdeztünk arról, hogy milyen tervekkel, vágyakkal érkeztek ide, a Veszprém Arénába, a IV. Napló Állásbörze és Oktatási Fórumra.

Sági Zsófia: Igazából adminisztratív jellegű munkákat keresnék főleg. Mivel levelezős hallgató vagyok jelenleg, talán ez a megoldhatóbb. Társadalmi tanulmányok egyetemi végzettségem van, így ez a munkakör áll hozzám talán a legközelebb. Nagyon hasznosnak találom az oktatási fórumot, bár én már benne vagyok a felsőoktatásban, de azoknak, akik szakképzésre akarnak menni vagy egyetemre, feltétlenül hasznos. Én is itt maradok még, körbenézek még egyszer.

Hegedűs Dániel Bánk: Munkakeresőként érkeztem az Állásbörzére, mindenféle munka érdekel. Főleg könnyű fizikai munkát keresek. Nemrégen jöttem, de amit eddig láttam, az tetszik, az lenne a cél, hogy itt meg is találjam az általam keresett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!