Biztos befektetés a jövőbe

2018.10.25. 17:30

Negyvenmillió forintból újult meg a Tatay iskola Badacsonytomajon

Szülőként a legfontosabb dolog gyermekeinket boldognak látni. Tudni, hogy jó helyen vannak az iskolában, jól érzik magukat, építő környezetre találtak, amelyben őszinte, becsületes felnőttekké válhatnak.

Tóth B. Zsuzsa

A képzőművészeti teremben Vitályos Eszter, Fenyvesi Zoltán, Szabó Lajos Konrád és Krisztin N. Lászlóné

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről beszélt Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár köszöntő beszédében, a Tatay Sándor Általános Iskola nevelési-oktatási infrastrukturális környezete fejlesztését célzó projekt záróeseményén.

A képzőművészeti teremben Vitályos Eszter, Fenyvesi Zoltán, Szabó Lajos Konrád és Krisztin N. Lászlóné Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Mostantól méltó körülmények között folyhat a munka a megújult iskolában. Az oktatási terek korszerűsítésére és felújítására, az oktatást, nevelést támogató eszközök beszerzésére a kormány és az unió mintegy 43,5 millió forintos támogatást nyújtott az iskolának – mondta Vitályos Eszter államtitkár.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy amikor az egészségre, oktatásra költünk, a jövőbe fektetünk, a jövő generációját segítjük. – Olyan oktatási intézményeket tudunk fejleszteni a kormány segítségével, amelyek segíthetnek abban, hogy hazánkban tartsuk a fiatalokat, a szakembereket. Lényeges, hogy diákjaink jó körülmények között tanulhassanak – mondta Fenyvesi Zoltán, és gratulált a fejlesztéshez.

Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója elmondta, hogy a pályázat keretében sok intézmény megújulhatott. – Tankerületi szinten öt iskolában tudtunk a badacsonytomajihoz hasonló jellegű beruházásokat megvalósítani. A Széchenyi 2020 programban partner volt az önkormányzat is – mondta az igazgató.

Krisztin N. László polgármester megjegyezte, hogy kilenc településről járnak ide tanulni gyerekek, a fejlesztés nemcsak Badacsonytomaj érdekeit szolgálja tehát, hanem a térség érdekeit is.

Krisztin N. Lászlóné intézményvezető kiemelte: a pedagógiai programjukkal összhangban régen kitűzték a feladatokat, amelyeket a fejlesztésnek köszönhetően mostantól magasabb szinten oldhatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!