Előtérben a nők

2018.06.13. 20:00

Nyirádon is megnyílt a Család és KarrierPONT

A Nők a családban és a munkahelyen pályázat keretében hetvenegy Család és KarrierPONT nyílik meg Magyarország területén, hogy elősegítse a nők és a családok számára a munka és a magánélet összehangolását.

Rednágel Zsuzsanna

Ehhez a Család és KarrierPONT hálózathoz csatlakozhatott a Nyirád és Környéke Nagycsaládosok Egyesülete, valamint Nyirád Közös Önkormányzati Hivatal és a Lépésről lépésre Együtt Alapítvány.

Antal Zoltánné, Fenyvesi Zoltán, Nagy Gábor és Németh Roland vágják át a szalagot Fotó: Rednágel Zsuzsanna

Küldetésük a családok élethelyzetének javítása

Antal Zoltánné projektmenedzser a Nyirádi Család és KarrierPONT ünnepélyes megnyitóján hangsúlyozta, hogy küldetésük a családok élethelyzetének javítása, az önkéntesség népszerűsítése, a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatal felnőttek felzárkóztatása. Úgy fogalmazott, hogy a jelen konstrukció a gyermekvállalási hajlandóság növelése, valamint a munkavállalás megkönnyítése és a munkaerőpiacra való gyorsabb visszatérés révén segíti, hogy javuljon a családok anyagi helyzete.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében azt mondta, ezek a lépések is szükségesek ahhoz, hogy olyan családi légkör alakuljon ki, ami mindenkinek jó. Úgy fogalmazott, ha jó és boldog családi hangulatot sikerül kialakítani, akkor a társadalom is boldogabb és nyugodtabb lesz, hiszen a társadalom legfontosabb alkotóeleme a család.

Ki tudnak lépni a sztereotip szerepekből

Nagy Gábor, Nyirád polgármestere kifejezte örömét, hogy egy olyan projektet tudnak segíteni, mellyel a közvetlen környezetükben élő nyirádi nők ki tudnak lépni azokból a sztereotip szerepekből, amelyeket rájuk ragasztanak. A Nőközpontban segítséget kapó hölgyeket rávezetik az önálló életvitelre, hogy büszkék lehessenek önálló munkájukra – fogalmazott.

Az ünnepi beszédek meghallgatása után szalagátvágással ünnepélyesen is megnyitották a Nyirádi Család és KarrierPONT-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!