díjkiosztó gála

2017.11.17. 21:00

Ők lettek az elsők a „Primák” között

Kovács László, a Balatoni Bob Kft. ügyvezető igazgatója és Reider József, a nevét viselő optikai vállalkozás vezetője a megyei Év Vállalkozója Díjat, a Pannon Várszínház, Herodek Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora, valamint Bárány László rendező-operatőr Veszprém Megyei Prima Díjat kapott az országos Prima Primissima rendezvénysorozat keretében rendezett díjátadó gálán pénteken a megyeházán.

Kovács Erika

- A legnagyobbakhoz méltó tudással mutatják meg kiválóságukat, a díjhoz méltó életútjukat. Azt szeretnék, hogy a világ, amelyben élünk, mind jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek – ezt mondta Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese, a Veszprém Megyei Szervezet elnöke a Veszprém megyei Prima-díjátadó gálán. A szónok kiemelte, a díjazottak munkájukkal tudást és értéket adnak át, így tehetségük küldetés, példájukkal nevelnek, ösztönöznek, büszkévé teszik megyénket és nemzetünket.

A 2017. évi megyei Év Vállalkozója Díjat Kovács László, a 16 éve működő Balatoni Bob Kft. ügyvezető igazgatója vehette át, aki elhivatott amellett, hogy a Balatoni Bob Kft. Veszprém megye és a Balaton turizmusának jó hírnevét bővítse. Véleménye szerint erre a legjobb visszaigazolás a vendégkör visszatérése. A megyei Év Vállalkozója Díjat kapta meg a Veszprémben már ikonikussá vált optikai vállalkozás vezetője, Reider József, aki azt vallotta, hogy semmi egyéb dolga nem volt, csak az, hogy az ősei által kivívott megbecsülést megtartsa. Ő maga 1969 óta vezeti az optikát, unokája is szakképzett látszerész.

A Veszprém Megyei Prima Díjat a magyar színház- és filmművészet kategóriában a Pannon Várszínház nyerte el, melyet Vándorfi László igazgató vett át. A laudációban elhangzott, a színház reagál a konfliktusokra, művészei minden korosztályhoz szólnak. Társulatuk jó részét maguk nevelték ki professzionális, felsőfokú végzettségű színművésszé és más művészeti munkatárssá.

A magyar tudomány kategória Veszprém megyei Prima Díj idei nyertese Herodek Sándor, az MTA doktora, a tihanyi Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének munkatársa. Vezetésével készítették el a Balaton vízminőségét érintő mérnöki terveket, az algásodás visszaszorításával kitűnő lett a víz minősége, amit nemzetközileg is a nagy sikertörténetek közé sorolnak.

A magyar filmművészet kategóriában Bárány László vehette át a Prima Díjat. A veszprémi születésű rendező, operatőr nevéhez fűződnek többek között a Veszprémfest és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertfilmjei. Közreműködött nagyjátékfilmek forgatásában, mint például a Hídember, Napoleon című filmekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!