példát mutatnak munkájukkal és életükkel

2018.03.03. 07:00

Ők a Mindennapok hősei Veszprémben

Dezső Árpád orvos, Jakab Zoltán rendőr, Rózsa Balázs tűzoltó, Vincze Zoltánné ápolónő és Takáts István érseki kancellár vehették át a Mindennapok hősei díjat Veszprémben.

Marton Attila

Mi tesz közösséggé egy várost?

A kezdeményezést idén ötödször szervezte meg a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa köszöntőjében hangsúlyozta, egy várost a lelki összetartozás mellett az tesz közösségé, ha múltbéli tudattal, hagyományokkal rendelkezik, és saját hősei vannak.

Fotó: Balogh Ákos

– A Mindennapok hősei kezdeményezéssel azokat a veszprémieket ünnepeljük, akik a városunkat erősebb közösségé teszik, akikre mindannyian felnézhetünk, mert kiváló teljesítményt nyújtanak a hétköznapokban – fogalmazott.

Fontos erősíteni az összetartozást

Emlékeztetett, Veszprém lakossága az elmúlt hat évtizedben csaknem a háromszorosára nőtt, sokan költöztek be az ország más térségeiből a városba, vagyis a lakók többségének messzebbre nyúlnak a gyökerei, ezért is fontos, hogy erősítsék az összetartozást. Az uniós biztos reményét fejezte ki, hogy évtizedeken keresztül folytatódik a kezdeményezés, és a közösség megtartja a hőseit.

A városszerte elhelyezett szavazóurnákban és internetes felületen is lehetett jelölni és szavazni, az elmúlt egy hónapban több ezer voks érkezett. Öt kategóriában jutalmazták azokat, akik példát mutatnak munkájukkal és mindennapi életükkel.

Ők lettek a Mindennapok hősei

Az elismeréseket Navracsics Tibor mellett Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a rendezvény védnöke adták át. Egészségügyi dolgozók között Dezső Árpád, a Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Központjának sugárterapeutáját díjazták. A rendőröknél Jakab Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság baleseti helyszínelője vehette át az elismerést. Szociális területen Vincze Zoltánné Puskás Beáta ápolónőt, gondozónőt, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézménye munkatársát díjazták.

A tűzoltó/katasztrófavédelmi munkatárs kategóriában Rózsa Balázst, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különleges szerkezelője kapta az elismerést. Idén az ötödik kategóriában az egyházi életben aktív szolgálatot végző személyt díjaztak, az elismerést Takáts István, a Veszprémi Érsekség kancellára vehette át.

Nem csak Veszprémben

A Mindennapok hősei kezdeményezés Veszprémből indult, ma már az ország több városában, így Tatán, Tatabányán, Kaposváron, Székesfehérváron és Szigetváron is átadják az elismerést.

A kezdeményezést idén is több mint húsz szervezet támogatta. A díjazottak értékes ajándékokat, többek között porcelánvázát, színházbérletet és wellnesshétvégét vehettek át.

Az ünnepségen közreműködött Kovács Benjámin zongorán és Váczi Violetta énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!