mesekommandó

2017.12.07. 07:00

Önkéntesek olvastak fel meséket a gyerekeknek Veszprémben

Diákok, köz-életi szereplők és sportolók is csatlakoztak a mesekommandó nevű kezdeményezéshez.

Marton Attila

A civil szervezet felhívására a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán általános és középiskolás diákok, pedagógusok, gazdasági vállalatok vezetői, Porga Gyula polgármester és nyugdíjasok, míg az Egry úti óvodában mások mellett a veszprémi kézilabdacsapat korábbi játékosai, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő olvastak fel meséket a gyerekeknek, mondta Varga Endre, a Veszprém Megyei Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szakmai vezetője.

Porga Gyula polgármester is olvasott mesét a gyermekeknek Fotó: Pesthy Márton

Hozzátette, a programot azzal a céllal hirdették meg, hogy örömet szerezzenek a kisgyermekeknek, és hogy széles körben terjesszék az önkéntesség kultúráját. Varga Endre felidézte, az akcióra a költészet napi verskommandó adta az ötletet. A mesekommandó nevű kezdeményezésre jelentkezőktől azt kérték, válasszanak egy olyan mesét, amely gyerekkorukban a kedvencük volt. A gyermekosztálynak az akcióhoz csatlakozó több önkéntes és a szervezet is ajándékokat ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!