2017 legjobbjait díjazták

2018.02.22. 07:00

Önkormányzati sportévnyitó: úszó és futónő végzett az élen

A veszprémi önkormányzat hagyományos sportévnyitóján átadták az előző év legjobbjainak járó elismeréseket is.

B. Virág Rita

Az ünnepély Veszprém polgármesterének, Porga Gyulának a köszöntőjével indult, majd átadták a Veszprém Város Sportjáért Díjat. Az idén Szokolai László úszóedző, valamint Borbély Ferenc, a magyar BMX-utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, a Veszprémi Spartacus Sportegyesület edzője, továbbá Kupcsik László erőemelő-világbajnok és edző vehette át az elismeréseket.

Az év sportpillanata

A sportévnyitón derült ki, hogy a három, veszprémi sporttal is foglalkozó internetes portál – a veol.hu, a hajraveszprem.hu, illetve a vehirsport.hu – szavazásán melyik sportpillanat kapta a legtöbb voksot az olvasóinktól.

Eszerint a szurkolók Rasovszky Kristófnak a vizes vébén elért teljesítményét értékelték a legtöbbre, aki a hazai rendezésű eseményen végleg berobbant a világelitbe. A második helyet érdemelte ki a Telekom Veszprém csapata, amely első ízben tudott nyerni a kölni négyes döntő második napján, és ezzel bronzérmet szerzett a Barcelonával szemben. A harmadik helyet érdemelte ki a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), amely új gerelyhajító pályát adott át júniusban.

A szeniorok és az utánpótlás

A szenior korú sportolók közül többen is fantasztikus eredményekkel büszkélkedhettek 2017-ben. Díjat kapott Gosztolai Mária, a szeniorolimpián kalapácsvetésben, súlylökésben és diszkoszvetésben is ezüstérmes dobóatléta, Strommer László szenior magyar bajnok falmászó, dr. Schindlerné Kis Katalin világbajnok és világcsúcstartó erőemelő, Simon Csaba világcsúcstartó és világbajnok erőemelő és Veres Szabolcs, a Veszprémi Szivárvány SE úszója.

Az utánpótlás-sportolók közül színpadra szólították Bartos Bonita Kirát, a Veszprémi Shotokan Karate Club magyar bajnok és világbajnoki harmadik sportolóját, Pintér Norbertet, a Veszprémi Taekwon-do SE magyar bajnokát, Laczkó Benedeket, a Centrum DSE Eb-bronzérmes birkózóját, a Bakony Íjász SE-től Keresztúri Viktóriát, aki világbajnoki címet szerzett, Kavalecz Larát, a Veszprémi Torna Club magyar bajnok gumiasztalosát, Kövér Fannit, a VEDAC országos csúcstartó gerelyhajítóját, Nagy Gergőt, a Centrum DSE tehetséges birkózóját, valamint Strommer Somát, a Veszprémi Sportmászó Egyesület magyar bajnok falmászóját.

Az utánpótlás sportolók között polgármesteri különdíjat vehetett át a kétszeres magyar bajnok fallabdázó tehetség, Pikler Csanád.

A felnőtt díjazottak

A felnőtteknél, az egyéni sportágakban a nőknél harmadik helyen zárt Kocsis Barbara, a Bakony Kendo és Iaido Club Eb-harmadik sportolója. Második helyet érdemelt ki Bécsi Nikolett, a Veszprémi Thai-Box SE világbajnoki ötödik helyezettje. A kategóriában az élen végzett Kéri Bianka – aki tavaly még a VEDAC színeit képviselte -, az Universiadén hatodik helyezett futó.

A férfiaknál Gyömrei Máténak, a VESE sportolójának adták át a harmadik helyezést, aki a Ninja Warrior győztese és több Spartan Race-futam dobogósa is.

Második lett Kónya Ádám, a phjonghcsangi téli olimpiát is megjárt sífutó.

A kategóriát Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub vébéötödik sportolója nyerte.

Csapatverseny

A program végén a csapatok kategóriájában adták át az elismeréseket. Harmadik helyezést ért el a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttese, amely az előző kiírásban egészen a döntőig menetelt a bajnokságban és jelenleg is a második helyen áll a tabellán.

Második helyen zárt a 1. FC Veszprém NB I-es futsalcsapat, amely tavaly a negyedik helyet szerezte meg a pontvadászatban.

Természetesen a kategória győztese a Telekom Veszprém férfi kézilabda-alakulata lett, amely nemcsak magyar bajnok és kupagyőztes volt a 2016/17-es évadban, hanem a Bajnokok Ligájában is do- bogóra állhatott, bronzérmet szerzett.

Az este Naményi Miklós, a Hoya Pannon Egyetem kosarasai ügyvezetőjének pohárköszöntőjével és állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!