születésnap

2018.05.24. 11:30

Ötvenéves a balatonfüredi Annabella

Ötven éve, 1968 áprilisában nyitotta meg kapuit a Balaton első luxusszállodája a Hotel Annabella. Ebből az alkalomból a régi dolgozók részvételével tartottak ünnepséget a szállodában.

Sági Ági

Az eseményen 100 régi Annabella-dolgozót láttak vendégül

A délután házigazdája a népszerű televíziós műsorvezető, Papp Endre volt, aki 1968-ban recepciósként kezdte pályáját ebben a szállodában. Az eseményen 100 régi Annabella-dolgozót láttak vendégül.

- Az Annabellában mindig jó volt dolgozni, és próbáljuk a hagyományos értékeket továbbvinni. Úgy ünnepeljük az ötven éves évfordulót, hogy megkerestük azokat a régi kollégákat, akik legalább öt szezont dolgoztak nálunk, de a többség 20- 30 évig is segítette a szálloda működését. Létrehoztunk erre egy online csoportot is, de volt akit postán, volt akit személyesen kerestünk meg. A Gellért szállóból kölcsönkért korabeli pelerinekbe és tányérsapkába öltözött kollégák fogadták a régi dolgozókat, akiknek kis műsorral, fogadással, fotókönyvvel kedveskedtünk – mondta el lapunknak Vászolyi Judit igazgató.

 

- Az Annabella a város első nagy szállodájaként évtizedeken keresztül a keleti és nyugati blokk találkozóhelye volt – mondta el köszöntőjében Bóka István polgármester, aki azt is hangsúlyozta, hogy a szálloda jelentős gazdasági tényező város költségvetésében és meghatározó, modern épületét ebben a formában szeretnék megőrizni.

Az ünnepségen Molnár Judit, a Városi Értéktár Bizottság elnöke arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az Annabella Hotel a város értékei közé került, és az erről szóló oklevelet átadta Vászolyi Judit igazgatónak.

Idén a 46. szezont kezdte a vendéglátásban

Az ünnepségen Csonka Endre felszolgáló elevenítette fel a hajdani időket, aki idén a 46. szezont kezdte a vendéglátásban, és 1979 óta az Annabellában dolgozik. Ő mesélte el, hogy már a nyitáskor is nagy munkaerőhiánnyal küzdött a szálloda, és a döntően Kelet- Magyarországról toboroztak munkaerőt. Az ő munkásszállójukat akkoriban csak Sing Singként emlegették. Elmondta, hogy már akkor kialakították azokat a kapcsolatokat, melyek lehetőséget teremtettek a szezonálisan működő Annabella dolgozóinak, hogy ősztől tavaszig az NDK-ban dolgozhassanak. Ehhez a szálloda nyelvtanfolyamokat, továbbképzéseket biztosított.

- Amikor a Gasztrofol üzemet megalakították, az Annabellában gyártották a mirelit gombócot. Ebből az időből származik a „Szilvás gombóc, derelye, Hungar Hotels ereje” szlogen – elevenítette fel a vicces mondást Csonka Endre.

Az ünnepségen fellépett a Balatonfüred Néptánc Együttes, és a jubileum alkalmából a kertbe egy páfrányfenyőt ültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!