helikopter-baleset

2018.01.31. 11:30

Pilótatársukra emlékeztek az egykori szentkirályszabadjai és szolnoki bajtársak

Lükő Zsolt posztumusz hadnagy fedélzeti technikus tragikus halálának tizedik évfordulóján emlékeztek egykori szentkirályszabadjai és szolnoki bajtársai.

Balogh Ákos

Koszorút helyez el Lükő Zsolt sírjánál az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állománya nevében Frindt Károly nyugállományú törzs-zászlós és Molnár János nyugállományú őrnagy Fotó: Balogh Ákos

Már tíz év telt el azóta, hogy kollégánk, bajtársunk nem velünk rója az égi országutakat. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnánk rá, amikor a zászlóaljépületünkbe lépve a fényképére pillantunk – fogalmazott emlékező beszédében Dajka Attila őrnagy, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Szállítóhelikopter Zászlóalj parancsnokhelyettese.

Koszorút helyez el Lükő Zsolt sírjánál az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állománya nevében Frindt Károly nyugállományú törzszászlós és Molnár János nyugállományú őrnagy Fotó: Balogh Ákos

2008. január 31-én napnyugta utáni kiképzési repülésre szállt fel egy katonai Mi-8-as szállítóhelikopter, majd Óballa közelében, leszállás gyakorlásakor ismeretlen okból a földnek csapódott és kigyulladt. A balesetben a személyzet súlyos sérüléseket szenvedett, Lükő Zsolt éppen társa oktatását végezte, így nem a pilótafülkében ült, a gépben ragadt és életét vesztette.

A fiatal hajózó, aki a szentkirályszabadjai katonai repülőtéren kezdte pályafutását, egy hónappal később ünnepelte volna 31. születésnapját. Egykori barátja és kollégája, Katona József nyugállományú zászlós felelevenítette, nagyon jó ember, igazi közösségi személyiség volt Zsolti, mindenki szerette, mindenkinek segített, önzetlen, igaz barát volt, egyben kiváló szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!