szélesre tárták a kapukat

2018.06.24. 15:30

Programokban és fényekben is gazdag volt a Múzeumok éjszakája Veszprémben

A Laczkó Dezső Múzeum és a Művészetek Háza, illetve a hozzájuk kapcsolódó kiállító- és látogatóhelyek gondoskodtak arról, hogy a szombati Múzeumok Éjszakáján idén is megtalálja mindenki a hozzá legjobban illő programokat.

Leitner Vera

Tűzgyújtás, tűzugrás, körtáncház a Kis-Bakony Néptáncegyüttessel, egészség- és szerelemjósló tűzugrás a Dubniczay-palota előtt.

Este hat órától az Élet a századfordulón elnevezésű program keretében élmény- és játéktér várta a családokat a Bakonyi ház kertjében, ahol különböző népi tevékenységeket próbálhattak ki kicsik és nagyok, így például megismerkedhettek a búzaőrléssel, a gólyalábazással, a karikahajtással, de aki betegséggel, nyavalyával érkezett a Bakonyi házba, az is kapott gyógyírt.

 

Fél héttől a Kabóca Bábszínház bábelőadásán, fél nyolctól pedig a jelenlegi kiállításokat bemutató szaktárlatvezetéseken vehettek részt a látogatók a múzeumban. Innen indult a már hagyománnyá vált fáklyás felvonulás a várba, egészen a Dubniczay-palota elé, ahol egészségvarázsló és szerelemjósló tűzugrással, körtánccal folytatódott az éjszaka. A Hősök Kapuja Látogatóközpontban egészen hajnali két óráig indultak csoportok a különböző helyszínekre. Az éjszaka során mind a múzeum, mind a Hősök Kapuja fénybe öltözött.

A Művészetek Háza kiállítóhelyei – kapcsolódva a Múzeumok Éjszakája program Galériák Éjszakája elnevezésű részéhez – már négy órától szélesre tárták kapuikat. A délután folyamán két új kiállítás is megnyílt, így a Dubniczay-palota Várgalériájában a csillagászattal, élhető bolygók kérdésével foglalkozó GoldilockS Zone, a Magtárban pedig a grafikák, fotók és eszközök segítségével Egyedi technikai megoldásokat, szubkultúrákat bemutató tattoo/art című kiállítást láthatja a közönség. A Művészetek Háza ezentúl koncertekkel, kincskereséssel, tárlatvezetéssel, színdarabbal, táncakrobatikai bemutatóval, tetoválás-szépségversennyel is készült a tartalmas, programokban gazdag szombat éjszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!