hazai vereség

2018.01.12. 20:08

Rangadót vesztett a Hoya – Túl sok labdát adott és sok biztos helyzetet kihagyott

Nem várt vereséget szenvedett hazai pályán a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a Nyíregyházától a kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Hoya Vp.-Nyíregyháza

60:70 (13:14, 15:15, 17:14, 15:27)

Veszprém, 400 néző. V.: Horváth, Tóth, Sabáli. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Pável, Hegedűs 9/3, Kovács 7/3, Pavlovic 17, Körtélyesi 17. Csere: Lógár 2, Balázs 2, Helmeczi 4, Schéda 2. Edző: Mérész Csaba. Blue Sharkes Nyíregyháza: Czura 17/9, Bus 22, Sitku 7, Nagy 8/3, Stojanovic 7/3. Csere: Oláh 5/3, Mokánszki,Czinger 4, Szondi, Vida. Edző: Siska János.

Remek előjelekkel várta a második helyezett Hoya a csoportrangadót az üldöző Nyíregyháza ellen, hiszen a hétközi bajnokin 101:78-ra verte meg a Budapesti Honvéd alakulatát, ráadásul idegenben.

Kovács és Pavlovic indította a pontgyártást, de gyorsan egyenlített a Nyíregyháza. Óriási volt a küzdelem minden labdáért, nem sok kosár esett, már ekkor mindkét oldalon több technikai hibát és eladott labdát jegyezhettünk fel.

Kovács ziccerével 8:5-re vezetett a Veszprém, azonban Bus 2+1-es akcióval egyenlített. Kovács kifejezetten hasznosan játszott, azonban társai nem tudtak élni a megszerzett labdákkal, a vendégek pedig fordítottak (10:14). Kovács stílusosan triplával zárta le a játékrészt, minimális különbség alakult ki a csapatok között (13:14).

Bus pontjaival 15:21-re meglépett a nyírségi alakulat, Körte és Schéda hozta közelebb az övéit (19:21). Újabb vendéghármas után Pavlovic és Körtélyesi villant, így máris a Veszprémnél volt az előny (26:26). Lógár négy ember közt is bedobta, viszont most Nagy K. ért el az utolsó pillanatban egy hármast, így újra egy ponttal mentek a „Cápák” (28:29).

A nagyszünetben a helyi U11-12-es fiatalok mutatták be felkészültségüket, tudásukat. Minden kosár után hatalmas tapsot kaptak az ifjú tehetségek, akik láthatóan élvezték a népszerűséget.

A harmadik negyed elején megint a vendégek koncentráltak jobban, azonban a Hoya végig ott lihegett ellenfele nyakán (28:31, 32:33). Helmeczi próbálta fokozni a tempót, s jó labdaszerzésekkel végre sikerült könnyű kosarakat elérni (42:37). Hegedűs hármasával pedig először vezettek hat ponttal az egyetemisták (45:39). A negyed hajrája a Nyíregyházának sikerült jobban, kimaradt két biztosnak tűnő helyzet a hazai oldalon, amiből gyors kosarakkal 45:43-ra felzárkózott az ellenfél.

Hazai szempontból pocsékul indult az utolsó felvonás, a Nyíregyháza két hármassal 45:49-re fordított. Mérész-edző azonnal időt kért, de sajnos nem sikerült megakasztani a lendületbe jött vendégeket.

Czura újabb hármasával már 45:52 volt oda. A veszprémiek rendre rossz megoldást választottak, az idegesség teljesen úrrá lett rajtu, s a 34. percben már 45:56 állt az eredményjelzőn.

Körtélyesi törte meg a kínos pont nélküli perceket, azonban szinte azonnal érkezett a válasz Bus részéről (49:59).

Fotó: Pesthy Márton

Újabb veszprémi tanácskozás következett 49:61-nél a 36. percben, ám hiába, ezen a napon a Hoya-nak semmi sem sikerült. Az utolsó percekben Pavlovic és Körtélyesi próbálta hátára venni a csapatát, ám a Nyíregyháza okosan tartotta előnyét.

A Veszprém végül nem várt hazai vereséget szenvedett, a vendégek megérdemelten nyertek a túl sok ki nem kényszerített hibát vétő hazaiak ellen.

Mérész Csaba: – Katasztrofálisan támadtunk. Úgy vélem, 21 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni. Gratulálok a Nyíregyházának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!