Tövises út vezet a csillagokig

2018.04.10. 13:09

Rendhagyó kerekasztal beszélgetést tartottak a Telekom Veszprém vezetőivel

Jövőre több fiatalt dobna mély vízbe Ljubomir Vranjes, Győri Mátyást és Ligetvári Patrikot pedig a Bajnokok Ligájában is sokkal többet szerepeltetné - derült ki azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyet a Telekom Veszprém kézilabda csapat vezetősége kezdeményezett.

B. Virág Rita

Ljubomir Vranjes magyar szövetségi kapitány a realitásokról is beszélt Fotó: MTI

A rendhagyó összejövetelen a veszprémi egyesület vezetősége, Szabó János klubelnök, Sevinger Zsolt, a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Eklemovics Nikola sportigazgató, Fazekas Zsolt főtitkár, Ljubomir Vranjes vezetőedző, valamint Björn Satherström másodedző vett részt.

A beszélgetésen nem volt tabu, bármiről faggatni lehetett az egybegyűlteket, akár a háttérben zajló folyamatokról, vagy a klub anyagi helyzetéről is.

Sevinger Zsolt vezérigazgató elmondta, a Zrt. felülkerekedett a korábbi problémákon, és mostanra stabil és kiegyensúlyozott gazdálkodással működik a társaság.

A dán Skjerntől elszenvedett váratlan kiesés után a vezetőség úgy döntött, felfüggesztik egy időre a játékosok prémiumának kifizetését, s addig az alapbért, vagyis a 180 ezer forintot kapják meg mindannyian. Ekkor kiderült az is, hogy a klub játékosai nem nyilatkoztak a nemzetközi sajtónak ebben a témában.

A vezetőség elmondta a játékosok megfelelő teljesítmény esetén – a májusi bajnoki döntőt követően – megkaphatják a visszatartott prémiumot. Abban a jelenlévők egyetértettek, hogy a büntetéssel pedagógiailag nem túl jó módszert választottak, ám mindenképpen szükségesnek érezték azt, hogy a kellemetlen BL-kiesést szankcionálják.

Ljubomir Vranjes szakvezető kifejtette, miután alaposan felmérte a játékosokat, tavalyhoz képest csak kisebb változtatásokat eszközölt, mert ez a keret egyelőre nem alkalmas arra a játékstílusra, amit ő képvisel, amiben ő hisz.

- Azért jöttem ide, hogy BL-t nyerjünk. Azonban ez legalább 3-5 éves kőkemény munka. Nézzük csak meg, a Vardarnak négy év kellett Raul Gonzalezzel, a Kielcének négy kellett Talant Dujsebajevvel, nekem három és fél év kellett a Flensburggal. És most azt mondom, a Veszprémnek négy év kellett volna Carlos Ortegával – hangsúlyozta a vezetőedző.

Vranjes mester nyíltan beszélt arról is, ahhoz, hogy a vágyaikat megvalósítsák, megfelelő stratégia, kemény munka és türelem kell.

Kiemelte, hogy jövőre már sokkal többet változtat a gárdán, Ligetvári Patriknak és Győri Mátyásnak is nagyobb szerepet szán, többet szeretné játszatni őket a BL-ben, nyomás alatt is. De a második csapattól is szeretne több fiatallal együtt dolgozni, őket az NB I-ben rendszeresen szerepeltetni.

- Senki ne gondolja, hogy ezek a játékosok nem akartak nyerni a Szeged, vagy a Skjern ellen. Viszont ők is csak emberek, mint a szurkolók, vagy az újságírók is. Nekik is lehet rossz napjuk. Azt csak én tudom, hogy valaki egész héten betegséggel küzdött és nem edzett három napot, vagy egész éjjel nem aludt, mert sírt a gyerek, esetleg sérült volt, vagy meghalt az egyik hozzátartozója. Ők mindig a legjobbjukat akarják nyújtani, ám ez nem mindig sikerül. A kisujjamat is levágnám értük. Több tiszteletet szeretnék kérni a játékosoknak, de az is igaz, hogy én sem vagyok igazán elégedett az elmúlt hetek eredményeivel – szögezte le.

Vranjes edzőt megkérdeztük, mit gondol a szurkolók kivonulásáról is. Erről úgy vélekedett, szerinte ha valaki bajban van, azt inkább támogatni, segíteni kell. Ő személy szerint nem ért egyet ezzel a megoldással.

- Huszonnyolc év alatt, két idényt leszámítva mindig nyertem valamit. Most is azon vagyunk, azért dolgozunk kőkeményen, hogy ne maradjunk az idén sem trófea nélkül. A hitvallásom az: „Ad astra per aspera”, vagyis tövises út vezet a csillagokig. Ennek szellemében mindent beleadunk a következő hetekben is, és úgy vélem, helyes utat választottunk az álmaink megvalósításához – húzta alá a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!