bemutató testközelből

2018.06.12. 17:30

Rendvédelmi nap Veszprémben: számítanak a fiatalokra – videó

Kitűnő emberek kezében van a megyeszékhely biztonsága, erről meggyőződhet a lakosság a Rendvédelmi napon is.

Kovács Erika

Remélhetőleg a fiatalok közül többen döntenek úgy, hogy a rendőrség, illetve társszervei munkatársai nyomdokaiba lépnek és hivatásukat választják, mondta el megnyitójában Porga Gyula, a város polgármestere Veszprémben, a Pannon Egyetem parkolójában kedden.

Óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek szervezték

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) társszerveivel együtt szervezte meg a Rendvédelmi napot óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, felnőtteknek, akik testközelből nézhették meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Állomása, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH 54. Veszprém Radarezred, a Toborzó és Érdekvédelmi Központ bemutatóit, felszereléseiket, járműveiket, utóbbiakba be is ülhettek.

Érdeklődve figyelték a bemutatókat

A bemutatókon a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai közlekedési balesetnél autókból mentettek ki embereket, a tűzoltók bemutatták azt is, hogyan történik adott esetben egy tízemeletes épületből a mentés, például tűzesetnél. A közönség érdeklődve figyelte a rendőrség bemutatóit, egy menekülő elfogását, illetve azt, amikor Kocsis József rendőr törzszászlós a Pápai Rendőrkapitányságtól kutyájával, Machóval engedelmességi és őrző-védő feladatokat produkált.

Még egy börtöncellát is berendeztek

A Rendvédelmi napon a sátraknál az érdeklődőknek a katasztrófavédelem beszélt a szén-monoxid-mérgezés és a tűz megelőzéséről, a honvédségi standoknál hatástalanított fegyvereket, hadijárműveket tettek közszemlére, a büntetés-végrehajtási intézet börtöncellát rendezett be. Megmutatták a bűnügyi technikusok munkáját, a rendőrök pedig a közlekedéssel és vízbiztonsággal kapcsolatos tanácsokkal is ellátták a fiatalokat, felnőtteket.

Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány kérdésünkre kiemelte, a rendezvény a diákok szünidei biztonságát is szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!