Mellrák

2017.10.07. 10:53

Rózsaszín lufikkal vonultak Veszprémben – A szűrések életet menthetnek!

Az emlődaganatokat érintő szűrések jelentőségére hívják fel a figyelmet a felvonulók, amit a Fagyöngy Egyesület kezdeményezett szombaton délelőtt, Veszprémben.

Kovács Erika

A résztvevők a kórháztól elindulva a Kossuth utcán át a Petőfi Színházig mennek rózsaszín szalagokkal és léggömbökkell. A felvonulók között van Lángné Janni Margit, a Fagyöngy Egyesület elnök, Némedi Lajos alpolgármester és Hornyák Lajos, az Onkológiai Centrum főorvosa.

Fotó: Kovács Erika

 

Útközben a Kossuth utcán a Military Girl szórakoztatja a felvonulókat és az érdeklődőket, kitűnő hangulat alakult ki, és sokan az előadókkal együtt énekelnek.

Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

 

Straussz Tamás a kislányával együtt csatlakozott a felvonulókhoz, az utcán. Azt mondta, hogy a felesége is rendszeresen jár szűrésekre, amit mindketten nagyon fontosnak tartanak.

Fotó: Kovács Erika

 

Bakonyi Jánosné, aki kigyógyult a mellrákból, mert szűrővizsgálaton időben észrevették a daganatot, mellette orvosa Tálos Zsuzsanna az Onkológiai Centrum főorvosa.

A színházban Cselik Zsolt, az Onkológiai Centrum sugárterápiás osztályvezető főorvosa és Lángné Janni Margit, a Fagyöngy Egyesület elnöke együtt tekintette meg az Ėbredés című fotókiállítást.

Bimbó Katalint mellrákkal operálták, sugárterápia vár rá, a kemoterápián már túl van. A színházban, a fotókiállítás egyik képe előtt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!