óriási küzdelem

2018.02.25. 18:54

SG Flensburg-Telekom Veszprém: Győzelemmel felérő döntetlen

Elképesztő mérkőzésen, óriási küzdelemben döntetlenre végzett a Telekom Veszprém a Flensburg otthonában és ezzel – mivel a Kiel hazai pályán kikapott a Kielcétől – nagyot lépett a csoport második helye felé.

B. Virág Rita

Fotó: Vörös Dávid/ Telekom Veszprém

SG Flensburg-Telekom Veszprém

31:31 (16:16)

Flensburg. V.: Lopez, Ramirez (spanyolok). SG Flensburg Handewitt: Andersson – Wanne 5, Lauge 3, Toft Hansen 4, Karlsson 1, Glandorf 5, Svan 5. Csere: Möller (kapus), Mahe 5 (4), Gottfridsson, Zachariassen 2, Mogensen 1, Röd. Edző: Maik Machulla. Telekom Veszprém: Mikler -, Gajic 5 (3), Nagy 2, Lékai 2, Blagotinsek 2, Ilic 4, Manaskov 4. Csere: Alilovic (kapus), Sulic, Tönnesen 3, Terzic, Marguc 5 (1), Ugalde, Nenadic 2, Nilsson 2. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4.

Ljubomir Vranjes nem változtatott a Meskov Breszt elleni győzelmet megszerző kereten, így Iman Jamali, Schuch Timuzsin, valamint Ancsin Gábor szorult fel a lelátóra.

A sorsdöntő ütközet, amely a második helyről is dönt, Gajic találatával indult, Glandorf egyenlített, azonban Lékai és Manaskov villámgyors góljaival 1:3-ra alakult a derbi.

Fotó: Vörös Dávid/ Telekom Veszprém

Elképesztő tempót diktáltak a csapatok, a 6. perc végén kezdődhetett minden elölről – Glandorf bombája és Toft Hansen egyenlített (4:4).

Átvette a Flensburg a vezetést, Nagyot küldték ki két percre, Mahe pedig biztos kézzel értékesítette a megítélt hetest.

Mikler két bravúrt is bemutatott zsinórban, Tönnesen pedig egyenlített. Fél perc alatt kettővel meglépett a Flensburg, két veszprémi hibát azonnal megtoroltak a hazaiak (7:5), majd egy újabb indítást követően már 8:5 állt az eredményjelzőn. Nem volt idő megszokni a három gólos hátrányt, Gajic pár másodperc alatt szépített. Aztán a németek kerültek emberhátrányba, ám nem sikerült közelebb férkőzni a házigazdához (10:8).

Fotó: Vörös Dávid/ Telekom Veszprém

A félidő derekához érve Glandorf elrontott passza után Manaskov faragta egyre a hátrányt, a Flensburg átlövője viszont a következő támadásnál azonnal javított (18. perc: 11:9).

A Telekom – Vranjes ígérete szerint – igyekezett minél gyorsabban és minél hatékonyabban támadni. Ilic remek egyéni megoldása után Lékai góljával újra egyenlő volt az állás (20. perc: 11:11).

Mikler újabb ziccert hárított, Sulic pedig ragyogóan szedett össze egy kipattantót, így megúszta gól nélkül a kiállítást a Veszprém. A következő percekben többször is vezetéshez jutott a Veszprém, ám a Flensburg újra és újra egalizált. Az utolsó percben őrült rohanás végén 16:16-tal fordultak a csapatok.

Fotó: Vörös Dávid/ Telekom Veszprém

A Flensburg kezdte jobban a második felvonást (35. perc: 20:18), ám a Veszprémet nem lehetett leszakítani. Karlsson kiállítása jó esélyt kínált a felzárkózásra, Marguc hetesével és Nilsson vetődve szerzett találatával 21:21-re állt a meccs.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem lehetett megjósolni, kié lesz a két pont. Mikler védése és Marguc ziccere után 23:24-re módosult az állás. Zsinórban hármat vágott a Flensburg, mintha kicsit megakadt volna a veszprémiek játéka, így Vranjes mester időt kért (45. perc: 26:24).

Blagotinsek szerzett fontos gólt, Mikler mutatott be megint egy remek védést. Aztán Lékait vágta orrba olyan csúnyán Svan, hogy eleredt az orra vérre, az irányítót úgy kellett letámogatni.

Nenadic érkezett, Ilic bombázott a kapuba, ám Svan gyorsan reagált (49. perc: 27:26). Még ugyanebben a percben Ilic rontott, Zachariassen használta ki és megint kettő volt a különbség (28:26).

Fotó: Vörös Dávid/ Telekom Veszprém

Nilsson harcolt ki hétméterest, Marguc próbálkozását Möller védte, de a kipattantó a szlovén már nem vétette el (51. perc: 28:27). Nenadic villant (28:28), majd a szerb zseniális passzt adott Nilssonnak. Az egyenlítés nem jött össze a Flensburgnak, Mahet rángatta meg Ilic, de továbbot intett a játékvezető.

Fotó: Vörös Dávid/ Telekom Veszprém

Nenadic harcolt ki büntetőt, Gajic keze nem remegett meg, így az 55. percben 28:30 állt az eredményjelzőn. Remekül védekezett a Veszprém, két hazai támadást is sikerült hatástalanítani. Svant azonban nem sikerült feltartóztatni, ahogy Ilicet sem (59. perc: 29:31). Nagy kapta meg a harmadik két perces büntetését, Svan újra szépített. A Telekom elrontotta a támadását, az utolsó pillanatban Glandorf egyenlített és 31:31-gyel ért véget a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!