Gyermekeket támogathatnak

2017.12.15. 10:30

Szerdáig tart még a Napló jótékonysági gyűjtése

Veszprém megye napilapja, a Napló karácsonyi jótékonysági gyűjtést indított.

Polgár Bettina

gyûjtés pápa

Idén az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványon keresztül rászoruló családoknak nyújthatnak támogatást olvasóink december 20-ig. A pápai alapítvány számára minden forint jól jön, mivel a jótékonysági gyűjtéssel is növelt bevételből kilenc szociálisan rászoruló, maradandó egészségkárosodással, fogyatékossággal élő gyermeket támogatnak majd.

A nagylelkű adományokból az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány gyógyszerrel, gyógyhatású készítményekkel, illetve gyógyászati segédeszközökkel segítené ezeket a családokat, továbbá egy esetben a család otthonának akadálymentessé tételéhez nyújtanának anyagi hozzájárulást.A támogatandó kilenc gyermek egyike Berkes Dániel. A fiú születésekor oxigénhiány lépett fel, emiatt Dániel középsúlyosan értelmi sérült, nem tud egyedül közlekedni és folyamatos felügyeletet igényel. A fiatal fiút otthon édesanyja, Berkes Ferencné gondozza, amíg az asszony férje dolgozik. Az édesanya elmondta, családjuknak minden segítség jól jön, mivel több gyermeket is nevelnek. Dániel gyógyszert is szed, emiatt szintén szükségük lenne a támogatásra.

Az alapítvány részére megnyitott jótékonysági bankszámla száma: 17600042-00358372-00600002, a számlavezető bank pedig a Sopron Bank Zrt. Lényeges, hogy a közlemény rovatban szerepeljen: Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány részére.

Emellett az alapítvány számára jótékonysági koncertet és irodalmi estet szervez a Pápai Charity Shop Közösségi Boltot is üzemeltető 7mérföld Közhasznú Nonprofit Kft. Az eseménynek december 17-én, vasárnap 18.30-tól a pápai Petőfi mozi ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!