Kuriózum a Balaton partján

2017.11.16. 10:00

Szigligeten található hazánk legnagyobb csobbanómedencés szaunája

Szeretjük a Balatont, de még jobb, ha szaunával, jégpályával bővül egy strand kínálata, hiszen úgy tudjuk négy évszakossá tenni a tó térségét, ha minden időszakban tartalmas kikapcsolódással várjuk a vendégeket.

Tóth B. Zsuzsa

A kétszintes épület avatásán a szalagot átvágja Varga-Dani Barbara, jobbján Balassa Balázs, balján Fenyvesi Zoltán Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt az avatási ünnepségen Varga-Dani Barbara, a Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt vezető szakértője, gratulálva a fejlesztéshez.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke szerint a turizmus a GDP tíz százalékát biztosítja, de a kormány elképzelése szerint a következő évtizedben ez 16 százalék is lehet.

A kétszintes épület avatásán a szalagot átvágja Varga-Dani Barbara, jobbján Balassa Balázs, balján Fenyvesi Zoltán Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A Balaton-felvidéken is egyre több a vonzó attrakció és a vendég. Szigliget élen jár a szezon meghosszabbítása terén, ezt a Süllőfesztiválok, de a téli csobbanások is bizonyították. A mostani, kurió-zumértékű fejlesztéssel pedig egész évben idecsábíthatók a vendégek. Hiszen itt van az ország legnagyobb csobbanómedencéje a szauna mellett – mondta Fenyvesi Zoltán.

Balassa Balázs polgármester úgy fogalmazott, hogy nagyot álmodtak, 65 millió forintból, 45 milliós strandfejlesztési támogatással pedig megvalósult az álom. – A kétszintes épületben szaunák, fűtött öltözők, mosdók készültek el rekordgyorsasággal mostanra. A Balatonnál egyre több olyan szolgáltatás van, amiért érdemes minden évszakban ide látogatni. Remélem, hogy a sort gyarapítja a szauna és az ötszáz négyzetméteres jégpálya – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a jégpálya Flórián Tamás büfés ötlete volt, a képviselő-testület pedig támogatta, biztosítva a költségét, hogy három hónapon át legyen korcsolyázási lehetőség a strandon. Kölcsönző, élezés és büfé is vár mindenkit. A polgármester szólt még arról, hogy télen újra megrendezik az újévi csobbanást, ezúttal már ötszáz fürödni vágyóra számítanak január elsején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!