születésnap a Kossuth utcán

2018.09.19. 11:20

Harmadik éve növekszik az óriás szoknya

Az átmérője hat, a kerülete pedig már huszonhárom méter annak a harmadik éve növekvő óriás szoknyának, melynek megfestéséhez valamennyi érdeklődő hozzátehette a maga ecsetvonását szombaton a Kossuth utcán.

Leitner Vera

Szoknyafestéssel ünnepelt születésnapból ez volt a harmadik

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Szoknyafestéssel ünnepelt születésnapból ez a harmadik, ám Kossuth utcai flash­mob eseményből ez már a negyedik, ugyanis a Gombrich Mester Művészeti Tanodája 2015-ben alapult, és akkor, az első tanév előtt már itt mutatkoztunk be a városnak, akkor még művészeti játékokkal, színezőkkel – mondta el Hajdu Franciska, a Gombrich Mester Művészeti Tanodája vezetője. Hozzátette, azért szereti különösen a sétálóutcát mint helyszínt – ahová a Tourinform Veszprém támogatásával települhetett ki a szoknyafestő születésnap –, mert nagyon sokan jönnek oda hozzá a szoknyafestés alkalmával olyanok is, akik esetleg a tanodával nem találkoztak, de szeretnének bekapcsolódni a látványos eseménybe, és ennek kapcsán megismerkedhetnek a tanoda tevékenységével is.

 

– A gyerekek, anyukák, apukák mellett a hét végi kézilabdameccsre a városba érkezett lengyel szurkolók közül néhányan ugyancsak felfestették magukat a szoknyára – meséli mosolyogva a tanodavezető. Általánosságban véve elmondható, hogy nem csak kizárólag a kicsiket köti le a születésnapi program, hiszen megmozgat valamennyi arra járót, mára már sokkal inkább városi program lett a szoknyadíszítő születésnapi ünnep. – Van olyan tanodás tanítványom, aki mindhárom évben alkotott valamit a szoknyára, vannak, akik az előző évi mintájukhoz festenek valamit hozzá, továbbgondolva azt.

A vezetőtől megtudtuk, a tanodában szeptemberben indulnak a heti szakkörök szerdánként, elsőstől hatodikos korú diákokig várják az érdeklődőket, az idei évben a XX–XXI. századi művészet lesz a foglalkozások fő témája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!