Elképesztő fölény

2017.12.13. 19:43

Telekom Veszprém-Cegléd: Huszonhat gólos különbség

Elképesztő fölényben játszott a címvédő Telekom Veszprém a tizedik helyen álló Cegléd ellen a férfi kézilabda NB I szerdai fordulójában. A két csapat között huszonhat gólos differencia alakult ki, a vendégek a második félidőben mindössze hatszor voltak eredményesek.

B. Virág Rita

Telekom Vp.-Cegléd

41:15 (16:9)

Veszprém, 3000 néző. V.: Fekete, Tóth. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 10 (2), Sulic 1, Nagy 1, Ligetvári 2, Ilic, Ugalde 6. Csere: Győri 4, Jamali 6, Ancsin 2, Nilsson 2, Tönnesen 2, Schuch, Terzic 1, Blagotinsek 4. Edző: Ljubomir Vranjes. Ceglédi KKSE: Pallag – Radovic 3, Perisic 5 (2), Juhász, Szabó, Borsos 2, Lászlai. Csere: Mossilov (kapus), Dávid, Megyeri, Tóth, Radnic 3, Hódi, Csapi 1, Müller, Imregi 1. Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.

A férfi kézilabda NB I-ben a listavezető és címvédő Telekom Veszprém az egykor szebb napokat látott Ceglédi KKSE-t látta vendégül. A hazaiak közül a sérült William Accambray-ra nem számíthatott a veszprémiek mestere, Ljubomir Vranjes. Továbbá pihenőt kapott Lékai Máté, Dragan Gajic és Dejan Manaskov is.

A pályára lépők, mind piros, húszas mezt húztak, jelezve, hogy együttéreznek és jobbulást kívánnak a Tatabánya elleni mérkőzésen megsérült William Accambray-ra. A pólókon francia felirat hirdette: „Jobbulást kívánunk, Willy!”

Nagy László találatával indult meg a gólgyártás, aztán Alilovic indításával Sulic robogott végig, majd Ugalde talált be. A Cegléd Perisic hetesével kezdte meg a meccset (5. perc: 3:1). A Veszprém Ugalde második góljával először vezetett hárommal (5:2), ám a sárga mezes vendégek nem rezeltek be, Borsos és Rodovic bombájával a közelben maradtak. Sőt, mi több Perisic duplájával ki is egyenlítettek (13. perc: 6:6).

Marguc két ziccerrel újra lépéselőnybe hozta a csapatát (15. perc: 8:6), amikor Nagy Károly időt kért. A játékvezetők érdekes ítéletekkel borzolták a nézők hangulatát, azonban Jamalit és Ligetvárit nem lehetett kizökkenteni. A játékrész hajrájában Ugalde kínaiból növelte ötre a különbséget (25. perc: 13:8).

A Cegléd a félidő végére egyre tanácstalanabbá vált, így megnyugtató 16:9-es állással vonult pihenőre a Veszprém.

Három gyors veszprémi gólra egy sem érkezett a ceglédi oldalról, így először lett közte tíz gólos a különbség. Ráadásul Tönnesen is vágott egyet, és Nagy Károly kénytelen volt időt kérni (20:9).

Nem volt megállás: a rekordbajnok nagy tempót diktált és tetszés szerint lőtte a szebbnél szebb gólokat. Terzic bombájára felhördültek a nézők, de Győri is nagy tapsot kapott a test mellől előtt találatára.

Tönnesen kiállítása után Alilovic védett hetest, a félidő derekához érve az volt a legnagyobb kérdés, vajon hányszor lesz képes kapuba találni a ceglédi csapat. A vendégeknek szerencséjük sem volt, amikor végre nagy nehezen eljutottak a hazai kapuig, akkor meg Alilovic állta útjukat (50. perc: 30:11).

Blagotinsek dupláját követően húszat számolt a közönség a vérszegény produkciót nyújtó Ceglédre. Tizenkét perces, kellemetlen gólcsendnek vetett véget Csapi, de azonnal érkezett a válasz, Blagotinseknek köszönhetően.

A négy-kettes védekezésre váltó veszprémieknél Marguc megszerezte tizedik találatát az 55. percben (37:13). Szépségdíjas gólnak tapsolhatott az aréna közönsége, Ugalde kínaija után, Győri pedig bevágta a csapat negyvenedik találatát is.

Egy perccel a vége előtt Alilovic még egy hétméterest hárított, végképp elbizonytalanítva a vendégeket.

 

Ljubomir Vranjes: – Elégedett vagyok minden pályára lépő játékossal. Nem láttam ma olyan játékost, aki ne tett volna meg mindent a sikerért. Pontosan ezt kértem tőlük a meccs előtt. Ugyanezt szeretném látni a hátralévő két meccsen is.

Mirsad Terzic: – Mindenki igyekezett kihasználni azokat a játékperceket, amiket kapott. Jó játék volt, elégedetten mehetünk haza.

Nagy Károly: – Teljesen más célokkal vágtunk neki a mérkőzésnek. Az első soromat az első húsz percben játszattam, akikre a hétvégén a Fradi ellen is számítok. A fiataloknak is próbáltam lehetőséget adni. Nem akartam úgy járni, mint a Tatabánya ellen, ahol életre, halálra küzdöttünk, és három játékost veszítettünk. Ezzel felvállaltam a nagyarányú vereséget is.

Imregi Ferenc: – Nagyon nehéz dolgom volt, szerettem volna bizonyítani a mesternek és a csapattársaimnak is, hogy képes vagyok az NB I-ben megállni a helyemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!