Továbbra is veretlen

2017.10.08. 18:54

Óriási csatában őrizte meg veretlenségét a Telekom

Gigászi küzdelemben fektette két vállra a THW Kielt a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A bakonyiak továbbra is veretlenül vezetik a B csoportot.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-THW Kiel

26:24 (12:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Zotin, Volodkov (oroszok). Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 1, Nilsson A., NAGY 3, Schuch, ILIC 6, Ugalde. Csere: MIKLER (kapus), LÉKAI 5, Sulic 2, Blagotinsek, Jamali 1, GAJIC 4 (1), MANASKOV 4, TERZIC. Edző: Ljubomir Vranjes. THW Kiel: WOLFF – Ekberg 3, WEINHOLD 8, ZARABEC 3, WIENCEK 3, Nilsson L. 2, Frend-Öfors. Csere: Landin (kapus), Dissinger 1, Bilyk 3, TOFT-HANSEN, Vujin 1, Rahmel, Dahmke, Zeitz. Edző: Alfred Gislason.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

A hét mérkőzéseként felvezetett férfi kézilabda Bajnokok Ligája összecsapáson a Telekom Veszprém THW Kiel elleni keretébe nem került be William Accambray, Ancsin Gábor, Győri Mátyás, illetve Ligetvári Patrik.

Nem volt igazán felfokozott a hangulat a bemutatáskor, az egykori veszprémi játékos, Marko Vujin bemutatásánál kapott észbe először a közönség, a szerb jobbátlövő akkora füttyszót kapott, hogy beleremegtek a falak. Amikor a szpíker a hazaiakat szólította pályára, addigra helyre állt a világ rendje és állva tapsolt az aréna szurkoló serege. Sőt, kijelenthetjük, a BL-góllövőlistájának jelenlegi első helyezettje, Lékai Máté mindenkinél nagyobb buzdítást kapott.

Weinhold átlövésével kezdődött meg a gólgyártás, Ilic sem sokat várt a válasszal (3. perc: 1:1). A 7. perc végére kiderült, Weinholddal jó lesz vigyázni, a négy kieli gólból hármat ugyanis ő jegyzett, a hazaiaknál pedig csak Ilic volt eredményes, igaz, kétszer is (2:4).

Alilovic egyelőre nem igazán érezte a német támadókat, míg Wolff zsinórban hárította a Telekom próbálkozásait, s a gyors indítások végén 7:3-ra elhúzott a vendég együttes (10. perc).

Ljubomir Vranjes elérkezettnek látta az időt, hogy rendet tegyen a fejekben. Lékai fogadta meg a tanácsait a mesternek, majd jó védekezés után Ilic növelte találatai számát. Zarabec etette meg a veszprémi védőket, aztán Alilovic, majd Wolff is bemutatott egy-egy bravúrt. A félidő derekához érkezve Nilsson L. eresztett el hatalmas bombát, megint négy volt a differencia (5:9).

Alilovicot Mikler váltotta a kapuban, s hiába szépített Nagy, Bilyk lerohanását követően 10:6-ra vezetett a Kiel.

 

Ilic és Sulic hozta közelebb csapatát, újra kiélezetté vált a küzdelem (21. perc: 9:10). Sőt, Mikler is nagyon igyekezett, ám Ilic nem tudott kiegyenlíteni, mert a hetesre beállt Landin kirúgta a labdáját. Az egyre keményebben védekező Veszprém megálljt parancsolt a Kielnek, Marguc ziccere pedig egyenlítést ért (24. perc: 10:10).

Nem tudta átvenni a vezetést a Telekom, viszont az egyenlítés – többek között Mikler bravúrjának köszönhetően – sikerült (28. perc: 12:12). Bylik és Zarabec kiválóan játszott, ahogy Wolffnak is nagyon ment, a THW Kiel az utolsó két percet 3:0-ra hozta, így a 12:15-ös állásról fordultak a csapatok.

Ilic bombájával indult a második játékrész, aztán Lékai vette be Wolff kapuját (32. perc: 14:15). Terzic érkezése jót tett a védelemnek, sokkal magabiztosabbá vált a hátsó alakzat. Manaskov cunderezett a kieli kapuba, újra döntetlenre állt a csata (15:15).

Kétes szituációban Terzic kapta a meccs első két percét, nem is volt, aki Weinholdot feltartóztassa. Még egyszer vezetett a Telekom ezen a mérkőzésen, de egyre közelebb állt hozzá. Lékai varázsolta saját hatosáról Gajic kezébe a labdát, aki ügyesen járt túl Wolff eszén. A következő támadásnál pedig Manaskov megszerezte a hőn áhított fórt (38. perc: 18:17). A macedón szélső keze másodszor sem remegett meg, Gislason mester pedig időt kért (19:17).

Landin váltotta Wolffot, Manaskov azonban újra bevágott egyet. Weinholdot pofozta le Blagotinsek, újra emberhátrányba került a Veszprém (43. perc: 20:19). Nilsson L. Nagyot rángatta meg, ő is leült, így kiegyenlítődött a létszám. Terzicet is kiküldték a sporik, Zarabec azonnal kihasználta a kínálkozó lehetőséget.

Landin elkapta a fonalat, Manaskov bánta. A THW a végtelenségig támadhatott 21:20-nál, majd Tönnesen harcolt ki hétméterest, amit Gajic értékesített (50. perc: 22:20).

Iszonyú keményen védekezett mindkét fél, Mikler fontos pillanatokban védett, de Gajic gólja után sem tudtunk megnyugodni, mert két elpazarolt támadás végén újra egyenlő volt (57. perc: 23:23). Ilic nem akart döntetlent, ahogy Mikler sem, és szerencsére a csapatkapitány, Nagy sem (58. perc: 25:23). Ekkor már mindenki talpon volt a Veszprém Arénában, és amikor Mikler megfogta Ekberg büntetőjét úgy tűnt, mindenki rekedten megy haza.

Vranjes mester egy perccel a vége előtt még tartott egy rövid tanácskozást, és Lékai meg is fogadta az ott elhangzottakat. Ezzel el is dőlt a mérkőzés (26:23). A végén Wiencek még bevágott egyet, de ez csak a kozmetikázásra volt elég, a két pont a Veszprémé lett.

 

Ljubomir Vranjes: – Nagyon elégedett vagyok a két pont megszerzésével. Az első játékrész nem tűnt rossznak, csak a kapussal szemben voltunk gyengék. Nem csoda, hiszen a „zebrák” a világ legjobbjaihoz tartozó két kapust foglalkoztatják. Összességében egyébként 17 lövést rontottunk velük szemben. Tudtuk, hogy változtatnunk kell, Weinhold végig nagyon veszélyesen támadott, és a második félidő eleje meghozta a találkozó fordulópontját is. Zsinórban hármat vágtunk, a nézők is mellénk álltak, nagy nyomást helyeztek az ellenfélre. A játékosaim óriásit küzdöttek, s ezt a küzdést különösen nagyra értékelem, hiszen a THW-t nem szabad soha, sehol lebecsülni és ezt ma meg is mutatta.

Dejan Manaskov: – Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, amely két különböző félidőt hozott. Wolff nagyszerűen védett az első félidőben, sok lövést elvétettünk ellene, a másodikban viszont már jobban védekeztünk és jobban koncentráltunk a lövéseknél is.

Alfred Gislason: – Jól játszottunk az első félidőben, amelyhez jó kapusteljesítmény társult. A második játékrészben, a 30. és 40. perc között alábbhagyott a teljesítményünk, sokat hibáztunk, több eladott labdánk is volt. Aztán hiába találtunk magunkra, megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, de a hajrában büntetőt rontottunk. Ilyen az élet, ma pont nélkül utazunk haza, ám igyekszünk a pozitívumokra koncentrálni.

Steffen Weinhold: – Jól kezdtünk, remekül védett Wolff kapus. Sajnos a második félidőben nem úgy indultunk neki, ahogy kellett volna és öt perc elég volt a Veszprémnek, hogy fordítson. Ennek ellenére megvolt az esélyünk a pontszerzésre, ám Miker megakadályozta ezt a védéseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!