bajnokok ligája

2017.11.04. 19:24

Telekom Veszprém: Kötelező letudva

Nem kellett megfeszítenie magát a Telekom Veszprémnek a dán Aalborg ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának 6. fordulójában. A magyar bajnok fél gőzzel és a megszokottnál hézagosabb védekezéssel is nyert.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Aalborg Handboll 30:24 (16:10)

Veszprém, 5000 néző. V.: Vesovic, Mitrovic (montenegróiak). Telekom Veszprém: MIKLER – Marguc 3 (1), Tönnesen 2, LÉKAI 7, BLAGOTINSEK 3, Ilic 3, Manaskov 2. Csere: Terzic, Schuch, Nilsson 3, ANCSIN 3, Accambray, Gajic 3, Ugalde 1. Edző: Ljubomir Vranjes. Aalborg Handboll: Aggefors -Wiesmach 2, Larsen 1, HALD 5, Antonsen 1, HOLST 5, Juul 2 (2). Csere: Pederssen (kapus), Smarason 2, Saugstrup 2, Atlason, Jotic 2, Barthold 2, Meinby. Edző: Aron Kristjansson.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Két hét szünet után visszatért a férfi kézilabda Bajnokok Ligája a Veszprém Arénába, ahol a B csoport listavezetője a sereghajtó dán bajnokot fogadta.

A hazaiaknál – ahogy azt eddig megszokhattuk – Ligetvári Patrik mellett Győri Mátyás nem került a keretbe, valamint kimaradt a csapatból a kisebb sérüléssel bajlódó Renato Sulic is, és még Nagy László sem térhetett vissza ujjtörése után.

Ilic bejátszásából Blagotinsek szerzett vezetést a Telekomnak, de gyorsan válaszolt Larsen. Ilic bombája védhetetlenül vágódott hálóba, majd a kapusok pillanatai következtek, Mikler és Aggefors is bemutatott egy-egy bravúrt. Marguc büntetőjével már 3:1 állt az eredményjelzőn.

Hald kapta az első kiállítást, miután Blagotinseket ipponnal vitte földre. Az emberelőnyben sem tudott komolyabb előnyt építeni a Telekom, egyelőre szívósan tapadt a hazaiakra az Aalborg (10. perc: 5:4).

Blagotinseket küldték ki két percre a játékvezetők, remek védekezést követően azonban Tönnesen és Marguc lódult meg, és először lett a különbség négygólos (12. perc: 8:4). A négy és fél perce tartó dán gólcsendet Holst törte meg, majd három kihagyott Ilic-helyzet után Lékai volt eredményes.

Wiesmach és Smarason hozta közelebb csapatát. Tönnesen hatalmas átlövése után mehetett két percre a kispadra (20. perc: 11:7).

Ancsin érkezett Tönnesen helyére, aki azonnal szép góllal mutatkozott be. Nilsson úgy is a kapuba vágta a lasztit, hogy közben rángatták, tépték a mezét, ezért pedig Wiesmach meg is kapta méltó büntetését. Lékai harmadik találata után időt kért az Aalborg (24. perc: 14:8). A rövid tanácskozás sem segített a dánokon, mert Lékai újra beköszönt. A félidő utolsó perceiben is a veszprémiek domináltak. Még az is belefért, hogy Marguc Pedersenbe vágott egy hetest, majd a kipattanót is.

Ahogy az első játékrészben, úgy a másodikban is Blagotinsek kezdte meg a gólgyártást. Tönnesent pedig másodszor is kiküldték a játékvezetők. Sőt, alig tért vissza a norvég, harmadszor is két percet mutattak fel neki a sípmesterek, így végleg kiállt a jobbátlövő.

Ilic góljával megnyugodtak a kedélyek néhány pillanatra, ám miután a macedón sporik megint a dánok javára ítéltek, parázs meccsé vált az egyébként kissé lanyha találkozó. A magára találó közönség aztán teljesen elnémult, amikor Lékai Máté elterült a földön. A gyors ápolást követően bicegve, bokáját fájlalva hagyta el az irányító a játékteret (42. perc: 21:16).

Vranjes mester kért időt, majd Ancsin mutatta meg, miről beszéltek az egyperces tanácskozás alatt. Lékai tért vissza a hajrára, aztán Nilsson szerzett remek gólt és harcolt ki kiállítást. Schuch kapott le egy labdát, Holst rántotta le, így került kettős emberelőnybe a Telekom. Lékai használta ki a szituációt, majd Ugalde robbant ki a védőfalból (26:18).

Az utolsó percekre már hátradőlhettünk, Ancsin is tett érte, de Wiesmach és Saugstrup találatai jelezték, hogy a dánok utolsó vérükig küzdenek. Lékai hetedik góljával indult az utolsó perc, Hald ültette le Miklert (30:24). Lékai egy másodperccel a vége előtt megpróbálkozott egy lövéssel saját hatosáról, ám mire odaért a laszti, addigra lejárt az idő, így 30:24-es eredménnyel ért véget az ütközet.

Ljubomir Vranjes: – Jó érzésekkel ülök most itt. Jól működött a védekezésünk a 6-6 ellen, így viszonylag korán váltott 7-6-ra az Aalborg. Örülök, hogy megpróbálta, mert ellenünk még korábban senki sem játszott így, fontos volt, hogy éles körülmények között is kipróbáljuk, mire vagyunk képesek az ilyen formáció ellen. Az Aalborg 5+1-es védekezése is okozott problémákat, de igyekeztünk ellenszert találni rá. Úgy vélem, szépen fejlődik a csapat, sikerült megint egyet továbblépnünk, de természetesen megyünk tovább és próbálunk még jobbá válni.

Gasper Marguc: – Kicsit gyorsabb meccsre számítottam, de az Aalborg 7-6 elleni játéka lassabbá tette a találkozót. Látom a fejlődést a csapaton, örülök a sikernek és a két pontnak.

Aron Kristjansson: – Mindig nehéz ezen a pályán jó teljesítményt nyújtani, itt az ellenfeleknek minden gólért meg kell küzdenie. Úgy vélem, túl sok technikai hibát vétettünk az első félidőben, és azt éreztem, túl korán jeleztek passzívot a játékvezetők. Nem védtek rosszul a kapusaink, ám itt Veszprémben ennél is jobb kapusteljesítményre lett volna szükségünk. A második játékrészben kifejezetten jól védekeztünk 5+1-es felállásban, és kipróbáltuk a 7-6 elleni játékot is, ami jó benyomást tett rám és a jövőre nézve biztató lehet.

Magnus Saugstrup: – Kemény meccs volt, kemény ellenfél volt a Veszprém, fizikálisan is fölénk kerekedett a Telekom. De nemcsak fizikálisan volt jobb a házigazda, szerintem jobb csapat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!