a kiesés szélén

2018.03.25. 19:00

Telekom Veszprém: teljes csőd Dániában!

A kiesés szélére sodródott a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, miután a nyolcaddöntő első mérkőzésén az idény leggyengébb teljesítményével vereséget szenvedtek dán ellenfelüktől.

B. Virág Rita

Skjern Handbold-Telekom Veszprém 32:25 (17:13)

Skjern, 2400 néző. V.: Gousko, Repkin (fehéroroszok). Skjern Handbold: Nielsen – Christensen 4, Olsson 6, Konradsson 4, Myrhol 5, Söndergaard 2, Rasmussen 6. Csere: Ivanisevic (kapus), Stenbacken, Eggert 4 (4), Mikkelsen 1, Tangen Edző: Ole Norgaard. Telekom Veszprém: Mikler – Lékai 2, Tönnesen 5, Blagotinsek 1, Ilic 2, Terzic, Manaskov 3. Csere: Gajic 1, Nenadic 4, Nilsson 1, Ancsin 1, Ugalde, Marguc 6 (3), Ligetvári, Sulic. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

A dán ezüstérmes Skjern ellen kezdte a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát a Telekom Veszprém együttese. A vendégek alakulatából a sérült Nagy Lászlón kívül Schuch Timuzsin, valamint Iman Jamali maradt ki. Helyet kapott viszont Ligetvári Patrik és Ancsin Gábor is Vranjes tizenhatos keretében.

Manaskov találatával indult a BL-nyolcaddöntő, de nem sokat késett Rasmussen válasza. Az 5. perc végén Manaskov ravasz találatával újra a vendégeknél volt az előny (2:3). Mikler már a találkozó kezdetén több védést is bemutatott, ám Eggert hetesét nem tudta hárítani. Nielsen sem akart lemaradni tőle, Konradsson pedig mázlis góllal szerzett vezetést a csapatának.

A Telekom egyelőre nem volt igazán koncentrált: támadásban sorozatban adták el a labdákat a veszprémiek, így a dánok gyors lerohanásokkal 8:4-re meglógtak. Gajic szépített, ám Myrholt nem tudták a bakonyi védők tartani, sőt az újabb eladott labdát követőn Mikkelsen góljával már 10:5 állt az eredményjelzőn (13. perc). Vranjes edző azonnal időt kért, ám tanítványai továbbra sem találták a ritmust.

Manaskov csökkentette a hátrányt, védekezésben pedig Blagotinseket Nilsson váltotta. Félelmetes bombával 12:6-ra alakította az állást Olsson, Nielsen pedig zsinórban hatástalanította a kapuja felé érkező löketeket. Myrhol egy kipattanóból talált be, a 19. percben 13:6-ra ment a dán ezüstérmes.

Ilic negyedik kísérletéből sikerült végre bevenni a dán kaput, és Mikler is jól tette a dolgát. Myrhol kiállítását Nenadic használta ki (23. perc: 13:8).

Nem tudott közelebb férkőzni a Telekom, mert a dánok könnyedén szedték szét a veszprémi védőfalat. Tönnesen első találatával 15:10-re állt a meccs, Olsson viszont tarthatatlan volt (16:10).

Újabb Tönnesen-bombát követően Mikler bravúrja nagyon kellett, Ilic pedig kíméletlenül bevágta a helyzetét (26. perc: 16:12). Most a dánokon volt a sor az időkérést illetően.

Olsson fogadta meg edzője tanácsait, a lövő már ötgólos volt, a túloldalon a passzívig kijátszott támadás végén Nenadic volt eredményes, így 17:13-mal ért véget az első játékrész.

Két irányítóval, Nenadiccsal és Lékaival rohamoztak a veszprémiek a második félidőben. Tönnesen betörése után Eggert hetesből vette be Mikler kapuját. Feljavult a védelem, Ligetvári és Blagotinsek keményen állta a sarat. Marguc kapott remek indítást, kétszer is, így aztán a Veszprém végre belátható távolságon belül volt (35. perc: 18:16).

Tönnesen kapott két percet, Eggert Alilovicnak is bevágta a hetest. Christensen találatával megint négy volt közte.

Vranjes időt kért, ám továbbra sem csökkent a differencia a két fél között (41. perc: 21:17). Gólra gól volt a válasz, végre Ancsin is beköszönt. Ligetvárit meg kell dicsérni, aki Myrholt remekül semlegesítette középen, a szélről azonban Christensen próbálkozását Mikler nem tudta védeni (45. perc: 24:19).

A túloldalon Nielsen viszont bravúrokat mutatott be. Sulic érkezett a pályára, azonban továbbra sem tudta megközelíteni ellenfelét a Veszprém, a 49. percben Myrhol ziccerével már 27:21-re állt a meccs. Vranjes edző újra magához rendelte tanítványait, akik a nyolcaddöntőben az idény leggyengébb teljesítményével rukkoltak elő.

Ligetvári szerzett labdát, ám Nielsen most is védett, a túloldalon Miklert pedig megint kiszolgáltatott helyzetbe hozták a társak, de az is az igazsághoz tartozik, hogy ezen a napon elmaradtak tőle a bravúrok is.

Csak kínlódtak a veszprémiek a pályán, az újabb dán labdaszerzést követően 29:22-re vezetett a Skjern. Semmi sem sikerült a bakonyiaknak, Rasmussen két lerohanását követően pedig elérkezett a teljes összeomlás (56. perc: 31:22).

Az utolsó percekben már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A Veszprém igyekezett kozmetikázni az eredményt, Marguc hetesével és Tönnesen ziccerével végül 32:25-ös végeredmény alakult ki.

A Telekom Veszprém a nyolcaddöntő legnagyobb negatív meglepetését okozta, és sajnos a hétgólos fiaskóval a kiesés szélére sodródott.

Borítókép: Handball Veszprém Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!