Badacsony nyitva

2017.12.22. 14:00

Télen is Balaton: Díszkivilágítás, forralt bor és a helyi borcsoki

A Badacsony nyitva programsorozat keretében először kapott díszkivilágítást a helyi bornegyed.

Tóth B. Zsuzsa

A badacsonyi hegyoldal díszkivilágítása Fotó: Orbán Péter

Kardos Gábor ötletgazdától megtudtuk, hogy az új téli kínálat ünnepélyes bemutatására Badacsonytomaj és Szigliget közösen állított borkarácsonyfát a hegyen. Szó szerint nagy durranással indították el a Balaton új, téli prog-ramkínálatát bemutató rendezvényt Badacsonyban. A szigligeti vár ágyújával adták meg a jelzést, amelyre első alkalommal kapcsolták be a badacsonyi bornegyed díszkivilágítását, a hegyen kialakított hatalmas, fenyő alakú égősorral. Korábban megnyílt a tó első téliesített strandja Szigligeten, ahol nemcsak korcsolyázni, de szaunázni is lehet, mostantól pedig egészen új téli programkínálatot lehet találni a szomszédos Badacsonyban, ahol hét, télen is nyitva tartó vendéglátóhely összefogásával jött létre idén a Badacsony nyitva programsorozat, Márton-naptól farsangig.

A badacsonyi hegyoldal díszkivilágítása Fotó: Orbán Péter

A két szomszédos település közösen állított borkarácsonyfájától és az új téli kínálattól azt remélik, hogy precedenst teremtenek a Balatonnál. Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere és Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke, továbbá Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke és Kardos Gábor, a kör szóvivője üdvözölte a jelenlevőket. A fények kigyúlásával egy időben indult el a forraltbor-körút, egy forralt boros pohár megvásárlásával bárki körbekóstolhatta a nyitva tartó helyek forralt borait és az új badacsonyi különlegességet, a borcsokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!