Büszkeség

2017.10.10. 11:30

Arany minősítést kapott Tihany a nemzetközi versenyen

A település a legrangosabb elismerést- arany minősítést kapott az Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen.

Sági Ági

Tósoki Imre polgármester a díjjal Fotó: Sági Ági

Az idei nemzetközi megmérettetés a tavalyi győzelem után született, 2016-ban Tihany volt kategóriájának győztese a Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyen, és így indulhatott a nemzetközi díjért.

- Óriási marketingértéke van ennek a győzelemnek. Ez egy nemzetközileg is jegyzett verseny, odafigyel rá az egész európai sajtó. A díj presztízsét jól jelzi, hogy a Szlovéniában tartott díjátadó ünnepségre még a szlovén gazdasági miniszter is eljött- mondta el lapunknak Tósoki Imre polgármester.

Tósoki Imre polgármester a díjjal Fotó: Sági Ági

Tihany rengeteget dolgozott ezért a díjért, két éven keresztül fokozott figyelem jutott a közterületeknek, bár, mint a polgármester mondja nem akartak mindenáron első helyezettek lenni. Úgy érzik már az is nagy megtiszteltetés volt, hogy eljutottak az európai versenyre. Rengeteget dolgoztak, és nagyon sok segítséget is kaptak. A Magyar Turizmus Ügynökség szakembereivel két hetente, havonta konzultáltak, mit, hova kell ültetni, a közterületeket hol kell még rendbetenni. Az együttműködés jól ment, hiszen a kívülről jöttek hamarabb észrevették az apró hibákat. A sikerhez azonban kevés lett volna a település vezetés szándéka, kellettek hozzá a lelkes civil szervezetek és lakosok, akik végig támogatták a projektet. Rengeteget tanultak is a versenyből. A falugondnokság a fenntartásról, az önkormányzat arról is, hogyan kell egy ilyen delegációt fogadni.

- Rengeteg energia volt, de nem szeretnénk engedni a szintből. A közterületeink szépek, megtanultunk jól bánni velük. A rengeteg Tihanyba érkező turista valójában eloszlik a félszigeten, úgy gondoljuk, hogy a közlekedés fejlesztésével tudnánk még előrelépni- tette hozzá a polgármester.

A hosszútávú fejlesztési tervekben a parkolókapacitás bővítése szerepel, központi parkolókkal, elektromos buszokkal, ami a turisztikai szezonban utcák egyirányúsításával, vagy autós forgalom elöli lezárásával válhat teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!