a szemléletformálás a cél

2017.11.15. 17:30

Tragédia is lehet a tolerancia hiányából

Tragédiákhoz is vezethet a tolerancia hiánya, hangsúlyozta köszöntőjében Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere november 16-a, a Tolerancia világnapja alkalmából, a társadalmi elfogadás jegyében rendezett konferencián a Völgyikút házban kedden.

Kovács Erika

- A szemléletformálás a cél – közölte többek között köszöntőjében Varga Endre, a találkozó főszervezője, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház programvezetője, majd Nagy Bendegúz építészmérnök az útjait képekkel illusztrálva kiemelte, a hozzá hasonlók kerekesszékkel is világot láthatnak, utazhatnak. Szerinte, ha az ember megkeresi a kedvező feltételeket, olcsón lehet utazni. Bendegúz élményeiről könyvet is írt.

Virányi Judit, a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnöke a drogos fiatalok társadalmi megítéléséről aláhúzta: nem kell szeretni őket, csak elfogadni, és segítő kezet nyújtani számukra! Ezzel szemben a társadalom elutasítja, ellenszenvesnek tekinti őket. Járóbeteg-ellátásukon drog miatt kilenc, illetve 12 éves gyermekekkel is találkoztak.

Bálint Bánk pszichológus a tehetség és tolerancia kapcsán kifejtette, a tehetséges gyermek megfelelő kezelése nagyon fontos a családban, a szülők, testvérek és pedagógus részéről, munkahelyen pedig feszültség lehet beosztott és alkalmazott között, ha utóbbi a tehetségesebb. Mesterházy Zsolt, a Mozgássérültek Aktív Egyesület elnöke „Esélyóráikról” beszélt, amit például siketek, mozgáskorlátozottak, autisták tartanak, és eddig több mint 80 iskolában mintegy 6000 diák hallgatta őket. Cél, hogy a fiatalok megismerjék őket, és elfogadóbbak legyenek velük szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!