„Borzalmas látvány volt!”

2017.11.05. 11:30

Tragédia történt a várpalotai tűzben

Meghalt egy 75 éves férfi a tűzben, amikor háza eddig ismeretlen okból kigyulladt pénteken Várpalotán.

Kovács Erika

Varga Antalné sajnálkozva, megrendülten állt szomszédja kiégett házánál Fotó: a szerző

Az utcabelieket nagyon megrázta a tragédia, a katasztrófavédelem vizsgálja a tűzeset körülményeit. 

Többen kinn álltak az utcán, amikor a helyszínen jártunk, Várpalotán, ahol néhány órával korábban a tragédia történt a 75 éves férfi házában. A ház tetejéből valószínűleg a tűz hatására, mintha kirobbant volna egy darab, a palatető szilánkjai és a nád szanaszét hevertek mindenütt, az ablakok kitörve, a szobában a függönyt szabadon fújdogálta a szél.

Mintha kirobbant volna a ház tetejéből egy darab, szerteszét hevert az összetört pala és nád

Sajnálkoztak az emberek a borzalmas eset miatt, nézegették a kiégett házat, az üszkös falakat, arról beszéltek, vajon mi és hogyan történhetett, miként gyulladhatott meg a helyiség az épületben, amelyben aztán a férfi sajnos meghalt. Az utcabeliek felidézték, a férfi egyedül, magányosan élt, miután már régebben az édesanyja meghalt. Az illetőt rendes, jó szándékú, barátságos embernek ismerte mindenki, kedvelték az idős embert.

Varga Andrásnénak rokona volt az elhunyt, az asszony a szomszédban lakik, és még mindig a történtek hatása alatt mesélte el: – Arra ébredtünk fel hajnalban, hogy a kutyák nagyon ugattak a kiégett ház közelében levő házak udvarán, ezért természetesen kimentem én is, hogy lássam, mi történt, akkor már többen álltak kinn az utcán, a szomszédom háza pedig füstölt, lángolt, borzalmas látvány volt! – mondta megrendülten Vargáné. Említette, a legnagyobb lángokat éppen a ház hátsó felében látta, ahol a férfi tartózkodni szokott. Mire az asszony kiért, egy férfi már hívta a tűzoltókat, akik rövid idő múltán kiérkeztek, és megkezdték az oltást. – Megrémültem a félelmetes, rémisztő tűztől, és nagyon aggódtam szomszédomért – fogalmazott, aztán hozzátette: tudomása szerint a férfi próbált kijutni az égő házból, de valószínűleg füstmérgezést kaphatott, aztán meg is égett, a tűzoltók a szobájában találtak rá.

Varga Andrásné sajnálkozva, megrendülten állt szomszédja kiégett házánál Fotó: a szerző

- Nagyon sajnálom szegény embert, azért jöttem ide, hogy lássam, mi történt itt, el sem akarom hinni a borzalmas esetet! – tekintett sajnálkozva az üszkös falak felé Szili József, aki jól ismerte a férfit, aki meghalt a tűzben. Utalt rá, ismerőse nagyon szorgalmas ember volt, egy közeli gyárban, majd a téeszben, az állattenyésztésben dolgozott, ahol ő is találkozott vele, ugyanis utóbbi munkahelyen kollégák voltak.

A tűzeset kapcsán Helt Ákos hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, teljes terjedelmében égett a lakóépület egyik helyisége Várpalotán. A tűz részben átterjedt az egyszintes, nád és hullámpala fedésű, körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű ház tetőszerkezetére is. A pétfürdői és balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a tüzet összesen öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A tűzeset körülményeit a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!