mobil sebességmérő

2017.11.17. 17:30

Tudja, hogy mennyivel ment? Megmutatták a rendőrök

Mobil sebességmérőn láthatták a járművezetők pénteken Gyulafirátótnál, hogy mekkora sebességgel közlekedtek.

Kovács Erika

Volt, aki lassított, volt, aki tovább hajtott annyival, ahogyan előtte ment. A többség viszont visszavette a sebességet, erről győződtünk meg a helyszínen, ahol ötven kilométeres sebességgel lehet közlekedni. Gyulafirátótnál, a nagy forgalmú 82-es számú főúton a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) mobil sebességmérőt helyezett ki baleset-megelőzési céllal. Az ütközéseknél ugyanis első helyen áll a sebesség helytelen megválasztása, ezért kiemelten kezeli a rendőrség azt, hogy a közlekedők a megengedett sebesség szerint közlekedjenek.

Adamovics László rendőr őrnagy, a VRK közlekedésrendészeti osztályvezetője azt mondta, pozitív tapasztalataik vannak a mobil mérőről, úgy látták, visszatartó ereje van, mert a gépkocsivezetők lassítanak, ha meglátják. Ilyen mérőt gyakran alkalmaznak többek között Pulánál is, ahol a lakók gyorshajtókra panaszkodtak. A mobil mérőt több helyen kihelyezi a rendőrség, különös tekintettel az év végi megnövekedett forgalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!