szakszerű, korszerű

2017.12.18. 14:00

Új egészségház épült a Kabay utcában Veszprémben

Az egészségügyi alapellátás infrastruktúra-fejlesztésének ez az első olyan eleme, ahol egy teljesen új, komplett egység valósult meg a városban – mondta el Brányi Mária veszprémi alpolgármester a Kabay János utcában épült egészségház átadásán hétfő délelőtt.

Leitner Vera

Fotó: Balogh Ákos

Az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) keretében megvalósult beruházás kivitelezésének értéke meghaladta a százötvenkilenc millió forintot, ehhez Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint ötven millió forint önrészt biztosított.

A nettó háromszázkét négyzetméter alapterületű földszintes épületben három orvosi rendelő, az azokhoz tartozó kiegészítő helyiségek, továbbá egy védőnői tanácsadóegység kapott helyet. A rendelők az épület udvar felőli, oldalsó bejáratán keresztül érhetők el, a védőnői tanácsadó a Kabay János utca felől, az utcafrontról nyíló bejáraton keresztül közelíthető meg, ismertette az új épület adatait Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője.

Sinka László háziorvos, egyike a három körzeti orvosnak, aki jövőre az új egészségházban fogadja majd a betegeket, köszönetet mondott a modern épületért. – A központot mi szeretnénk majd megtölteni megfelelő tartalommal, így azt a szakmai munkát, melyet eddig is igyekeztünk lelkiismeretesen végezni, szeretnénk továbbra is folytatni. Ehhez minden feltétel adott – mondta el a háziorvos.

Fotó: Balogh Ákos

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, az épületben minden olyan műszaki háttér biztosított, mely a szakszerű, korszerű, XXI. századi egészségügyi ellátáshoz feltétlenül szükséges. – Azt gondolom, ha körülnézünk – azon túl, hogy műszakilag a megfelelő paraméterek köszönnek vissza –, azt látjuk, hogy egy nagyon kellemes árnyalatokkal bíró, otthonos épülettér készült el, ahová kifejezetten jó érzés belépni – hangsúlyozta az alpolgármester, aki hozzátette, az egészségház jó mintául szolgál majd a következő időszak fejlesztéseihez, hiszen a megvalósítás során számos olyan hasznos tapasztalatot gyűjtött a város, melyet a következő beruházások esetében is jól tud majd kamatoztatni.

Az új épületben Gergelyi Ákos (22-es körzet), Kisvarga Magdolna (23-as körzet) és Sinka László (24-es körzet) háziorvos, illetve a 7. és 8. számú védőnői körzet rendelői kaptak helyet. Az épület műszaki átadása, átvétele lezárult, a használatbavételi engedélyezési eljárás jelenleg folyamatban van, s valószínűleg 2018. január végén, az átköltözés befejeztével kezdődhet meg a munka az új egészségházban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!